Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Καταστράφηκε το Άλογο του Ποσειδώνα στο Κάστρο των παραμυθιών στον Αγρίλη Φιλιατρών


Σοκαριστική είναι η εικόνα στο Κάστρο των Παραμυθιών στον Αγρίλη Φιλιατρών, καθώς από τον τεράστιο χτιστό δούρειο ίππο που βρίσκεται δίπλα, κόπηκε το κεφάλι του.
Η φθορά του χρόνου είναι αμείλικτη για τις κατασκευές αυτές που έχουν γίνει σήμα κατατεθέν για την περιοχή.
Το Κάστρο των Παραμυθιών δεσπόζει και κεντρίζει τα βλέμματα από μακριά, ενώ δίπλα σε αυτόν υπάρχουν δύο τεράστια αγάλματα της Αθηνάς και του Ποσειδώνα, καθώς και ένας ίππος, στο εσωτερικό του οποίου παλιότερα λειτουργούσε βιβλιοθήκη.
Όπως φαίνεται, το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας επηρέασε τις κατασκευές αυτές και από το τεράστιο άλογο κόπηκε το κεφάλι του, γεγονός που έχει προβληθεί και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εμπνευστής και σε ένα βαθμό δημιουργός του ήταν ο γιατρός Χαράλαμπος Φουρναράκης από τα Φιλιατρά.
Σχόλιο της προέδρου του Μορφωτικού συλλόγου Φιλιατρών ο Πυρσός όπου ανήκει το Κάστρο των παραμυθιών.
“Ευχαριστούμε για το ειλικρινές ενδιαφέρον όλων σας, για το Άλογο του Ποσειδώνα στο Κάστρο, που όπως ξέρετε ανήκει στον Μορφωτικό Σύλλογο Φιλιατρών Ο ΠΥΡΣΟΣ από δωρεά του μεγάλου Φιλιατρινού ευεργέτη του αείμνηστου Χαράλαμπου Φουρναράκη. 
Η καταιγίδα εκείνων των ημερών γνωρίζετε όλοι πως επέφερε μεγάλες καταστροφές στην περιοχή μας. 
Για την καλύτερη ενημέρωση των φίλων του Συλλόγου και της ανάπτυξης της περιοχής μας, έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για την αποκατάσταση των ζημιών και την αξιοποίηση αυτής της μεγάλης περιουσίας και σύμφωνα με απόφαση των μελών του νέου Δ. Σ 
Πιστεύω να σας έχουμε όλους δίπλα μας, συμπαραστάτες στο πολύ δύσκολο και πολυδάπανο σχέδιο μας!
 Νομίζω ότι όλοι έχουμε την άποψη ότι αυτό θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο πόλο έλξης για τον τουρισμό και τον πολιτισμό στην πόλη μας και στην περιοχή μας. 
Ευχαριστούμε ακόμα μια φορά, για το ενδιαφέρον και την αγάπη σας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα