Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

«Καλάθι νοικοκυριού»: Γίνονται 60 τα προϊόντα, μπαίνει και το μοσχαρίσιο κρέας - Θέμα ημερών το Market Pass


Νέα προϊόντα προστίθενται στο «καλάθι νοικοκυριού» που θα φτάσει σύντομα στα 60 προϊόντα και ανάμεσά τους θα είναι και το μοσχαρίσιο κρέας.
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, επισκέφθηκαν σήμερα, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, δύο καταστήματα γνωστών αλυσίδων σούπερ μάρκετ καθώς την εβδομάδα που πέρασε κατέγραψαν -όπως αναφέρει το υπουργείο- τη μεγαλύτερη μείωση στις τιμές των προϊόντων του «καλαθιού του νοικοκυριού».
«Το καλάθι απέδειξε ότι μπορεί και συγκρατεί τις τιμές. Βρισκόμαστε ήδη στην 14η εβδομάδα και παρατηρούμε μία σταθερότητα και σε αρκετά είδη μείωση. Συνολικά, από την αρχή του μέτρου, η συνολική μείωση στο κόστος φτάνει το 16%. Όπως έχουμε αποδείξει και με την ειδική σήμανση των προϊόντων που εντάσσονται στο καλάθι, προχωράμε σε διορθωτικές κινήσεις όταν κρίνεται αναγκαίο ώστε να διευκολύνουμε τους καταναλωτές», τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.
Ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι θα γίνει υποχρεωτικό στη σήμανση των προϊόντων στα ράφια, η τιμή μονάδος να έχει την ίδια γραμματοσειρά με την τιμή τεμαχίου. Δηλαδή, πέρα από την τιμή του προϊόντος, θα υπάρχει και η τιμή μονάδος, είτε αυτό είναι λίτρο, είτε είναι κιλό, με την ίδια γραμματοσειρά και στο ίδιο μέγεθος, προκειμένου να μπορούν πιο εύκολα οι καταναλωτές να συγκρίνουν τις τιμές των προϊόντων.
«Ταυτόχρονα, επειδή απεδείχθη ότι οι πωλήσεις εντός του καλαθιού αυξήθηκαν κατά 100% και ο κόσμος ψωνίζει από το καλάθι θα προχωρήσουμε και στην προσθήκη νέων προϊοντικών κατηγοριών και από τα 51 είδη που περιλαμβάνει σήμερα το καλάθι θα φτάσουμε στα 60», πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης και υπογράμμισε ότι το υπουργείο προωθεί ειδικά προϊόντα στο «καλάθι νοικοκυριού» για την περίοδο της Σαρακοστής.
Σε ερώτηση δημοσιογράφο αν μέσα στα 60 προϊόντα θα είναι και το μοσχάρι, ο Νίκος Παπαθανάσης απάντησε καταφατικά.
Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι μια οικογένεια που αγοράζει από το «καλάθι» μπορεί να εξοικονομήσει έως και 80 ευρώ το μήνα ενώ ανέφερε ότι το μέτρο θα συμπληρωθεί και από το Market Pass, την κάρτα αγορών, που έρχεται μέχρι τις 15 του μηνός.
«Μόλις γίνουν οι αιτήσεις, τα χρήματα θα πιστωθούν άμεσα στο λογαριασμό των δικαιούχων, έως τις 3 Μαρτίου. Για όσους επιλέξουν την άυλη κάρτα θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν παντού, σε σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία ακόμα και στις λαϊκές αγορές, όπου υπάρχει δυνατότητα πληρωμής με POS. Όσοι επιλέξουν την κατάθεση των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό, θα πληρωθούν σε τρεις μήνες και το ποσό θα είναι μειωμένο κατά 20%», διευκρίνισε.
Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε στους καταναλωτές να προτιμούν το «καλάθι» γιατί «κερδίζουν λεφτά». «Οι τιμές είναι σε μεγάλο βαθμό σταθερές, σε ποσοστό 86% των προϊόντων, στο 6% των προϊόντων η τιμή μειώθηκε και στο 7% αυξήθηκε. Υπάρχει μικρή πίεση κι είναι λογικό να υπάρχει. Οι αλυσίδες αναμένουν μειώσεις τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», είπε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα