Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Απόφαση Νίκα: Δεν επιτρέπεται στο εξής η τοποθέτηση κάδων στους επαρχιακούς και εθνικούς δρόμους

Μετά το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στο Ξυλόκαστρο με τη 45χρονη δεν επιτρέπεται η στάση και στάθμευση απορριμματοφόρων κατά μήκος των επαρχιακών και εθνικών δρόμων
Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα καθορίζεται ότι δεν θα τοποθετούνται κάδοι καθώς πλέον δεν επιτρέπεται στα φορτηγά απορριμματοφόρα οχήματα η στάση και στάθμευση για αποκομιδή απορριμμάτων στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Αφορμή για την εν λόγω απόφαση αποτέλεσε το πρόσφατο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στην περιοχή του Ξυλόκαστρου, στην Κορινθία, με συνέπεια να χάσει τη ζωή της εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας του πιο πάνω δήμου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα:
“Ορίζουμε πως στις οδούς αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου σύμφωνα με τις αριθμ. 14 και 15 παραγράφους της παρούσης ( 15400/ΟΙΚ Απόφαση ΦΕΚ Β΄ 1932/26-09-2007 και 45088/14905 ΦΕΚ Β΄ 2517/07-11-2011) στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο ΔΕΝ επιτρέπεται στα φορτηγά απορριμματοφόρα οχήματα η στάση και στάθμευση για αποκομιδή απορριμμάτων.
Η εν λόγω απόφαση να αναφέρεται στο χώρο των παρατηρήσεων κατά την έκδοση της άδειας
κυκλοφορίας από τις Διευθύνσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε να την γνωρίζουν οι οδηγοί και οι χειριστές των απορριμματοφόρων οχημάτων”.
Την απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα μπορείτε να δείτε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα