Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Τις πταίει;

Μετά από τόσες κρίσεις, μνημόνια, πάτωμα της οικονομίας και άλλα δεινά που το ελληνικό κράτος σέρνει διαχρονικά, βλέπω η συζήτηση να επικεντρώνεται πάλι σε αυτό που όλοι ξέρουν να λένε με ευκολία.
ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ.
Κι ενώ πραγματικά φοροδιαφεύγουν κάποιοι, πολλοί-λίγοι, η πραγματικότητα είναι πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες αναγκάζονται να πληρώνουν ένα κάρο λεφτά σε λογιστές, ανεξάρτητα από το τι τζίρο κάνουν, γιατί ο φορολογικός νόμος και τα εργασιακά είναι ένα τεράστιο χάος.
Δηλαδή, πέραν της ηλίθιας φορολόγησής τους από το πρώτο ευρώ με τεκμήρια, από πρόστιμα που έρχονται κάθε τόσο και απλά τα πληρώνεις για να μη μπλέξεις, από πρόστιμα του πρώην ΤΕΒΕ, νυν ΕΦΚΑ που από δικό τους σφάλμα σε χρεώνουν αναδρομικά και με πρόστιμα, από την τεράστια γραφειοκρατία, έχουν στον σβέρκο τους και τον κάθε έναν που με μια ελαφριά ανάγνωση, για να μη πω επιλεκτική, συμπεραίνει πως οι επαγγελματίες είναι αυτοί που ρίχνουν την οικονομία στα τάρταρα και συνεπώς θα πρέπει να πληρώνουν κι άλλα.
Είναι φοβερό ότι επειδή το κράτος δεν μπορεί να φτιάξει ένα σοβαρό και κατανοητό φορολογικό νόμο να ζητάτε να πληρώσουν κι άλλα οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Και ποιοι θα πληρώσουν εννοείται; Αυτοί που δεν φοροδιαφεύγουν. Δηλαδή οι φωστήρες μας λένε πως όσοι δεν φοροδιαφεύγουν είτε γιατί δεν μπορούν είτε γιατί δεν θέλουν θα είναι πάλι οι μαλάκες που θα πληρώσουν το μάρμαρο. Αντί δηλαδή να γίνει προσπάθεια να έρθουν περισσότεροι στην μεριά της δήλωσης εισοδημάτων, σπρώχνουν στην φοροδιαφυγή ακόμη περισσότερους προκειμένου να επιβιώσουν.
Θα έλεγα πως δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτονται οι πολίτες αυτής της χώρας, αλλά μάλλον έχω αρχίσει να το παίρνω γραμμή.
Δεν θα αλλάξει τίποτα ούτε σε 200 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα