Η επικρατούσα άποψη είναι πως υπάρχουν περιθώρια για νέα πολιτικά ανοίγματα στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη υπάρξει οι πρώτες συζητήσεις για τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να είναι στο η ευρωψηφοδέλτιο και στόχος είναι να υπάρξουν και υποψηφιότητες που θα ξεφεύγουν
από το στενό κομματικό πλαίσιο.
Βέβαια το μεγάλο ζητούμενο αυτών των ανοιγμάτων είναι να γίνει χωρίς να υπάρξουν απώλειες από παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος, καθώς στις ευρωεκλογές ελλοχεύει ο κίνδυνος για μια χαλαρή ψήφο. Άλλωστε ένα κομμάτι των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος παραμένει εστιασμένο σε ένα πιο παραδοσιακό κοινό και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χαθεί η επικοινωνία με το συγκεκριμένο ακροατήριο.
Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο νέο πρόσωπο που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα ρεύμα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο αυτό που τονίζεται από «γαλάζιους» είναι πως δεν πρέπει να υπάρξει χώρος για νέες.. αφίξεις, καθώς ήδη τρία κόμματα που κινούνται στα δεξιά της Ν.Δ. έχουν μπει στη Βουλή. Δεν περνά άλλωστε απαρατήρητο το γεγονός πως σε μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη υπάρχει μια στροφή στα δεξιά.
Τα μηνύματα Σαμάρα
Πολλαπλά «μηνύματα» έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής». Ειδικότερα σημείωσε πως δεν θεωρεί καλή ιδέα την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα (σημείωση : ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας), υπογραμμίζοντας πως όσο η γειτονική χώρα συμπεριφέρεται ως "πειρατής" δεν υπάρχει καμία "θετική ατζέντα".
Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία για φορολογική μεταρρύθμιση και είπε πως σε γενικές γραμμές « είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά εκτιμώ πως πρέπει να υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις». Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο - που μέσα στην εβδομάδα παίρνει το δρόμο για την Βουλή - έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις από τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν χθες πως οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές και δεν έκαναν κάποιο σχόλιο. Η κυβέρνηση κινείται με βάση το πρόγραμμα και τις διακηρυγμένες θέσεις της σημείωσαν οι ίδιες πηγές και προσέθεταν στη βάση αυτών εφαρμόζει και την πολιτική της. Ουσιαστικά από το κυβερνών κόμμα δεν ήθελαν να δώσουν κάποια συνέχεια στο θέμα.
Ποιοι λένε «όχι» στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια
Πριν καν παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια έχει προκαλέσει ηχηρές αντιδράσεις στο γαλάζιο στρατόπεδο. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υπογραμμίσει πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή, ωστόσο τα σενάρια διαδέχονται το ένα το άλλο για το πότε ακριβώς θα ψηφιστεί.
Πάντως ήδη ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως δεν θα υπερψηφίσει τη συγκεκριμένη διάταξη, ενώ ανάλογη στάση αναμένεται να τηρήσουν και βουλευτές που είναι κοντά στον πρώην πρωθυπουργό. Όσον αφορά στο υπουργικό συμβούλιο ο Μάκης Βορίδης έχει καταστήσει σαφές πως δεν θα πει ναι στο νομοσχέδιο, ενώ στάση αναμονής για να δει την τελική ρύθμιση τηρεί ο /Αδωνις Γεωργιάδης.
Πάντως από το Μαξίμου το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, ενώ μένει να φανεί και ποια θα είναι η τελική ρύθμιση για την τεκνοθεσία. Για παράδειγμα ενδέχεται να δοθεί και στους άνδρες το κατά μόνας δικαίωμα που σήμερα έχουν οι γυναίκες. Σε κάθε περίπτωση μένει να φανεί ποια θα είναι η τελική διατύπωση και ποιες άλλες διατάξεις θα συμπεριληφθούν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο (που ενδέχεται να ρυθμίζει και άλλα θέματα ισότητας και οικογένειας)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα