Τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με την αυθεντικότητα και την ποιότητα των προϊόντων μέλισσας θα παρουσιάσουν περισσότεροι από 150 ειδικοί επιστήμονες από όλον τον κόσμο, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνέδριου που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2010.
Στόχος του Συνεδρίου είναι να τεκμηριωθεί η αγνότητα και ωφελιμότητα του μελιού, της γύρης, του βασιλικού πολτού, της πρόπολης και του κεριού, με επιστημονικές ερευνητικές εργασίες.
Στο Συνέδριο θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα αναλύσεων που αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα των προϊόντων της μέλισσας στη διατροφή, νέες μέθοδοι ανάλυσης και ελέγχου του μελιού και θα συζητηθεί η ισχύουσα νομοθεσία.
Για πρώτη φορά, θα παρουσιαστεί συγκριτική έρευνα που αφορά στα χαρακτηριστικά και στην ποιότητα του δασόμελου (μέλι ελάτης, πεύκου, βαλινιδιάς, καστανιάς κ.α.) η οποία ολοκληρώθηκε με συμμετοχή 17 διαφορετικών χωρών και 29 επιστημόνων.
Διοργανωτές του Συνεδρίου είναι η Διεθνής Επιτροπή για το Μέλι (International Honey Commission Apimondia), η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και Λοιπών Προϊόντων, η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Χανίων, Ηρακλείου και Λασιθίου και ο Δήμος Ρεθύμνης. Το συντονισμό του Συνεδρίου έχει το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Α.Π.Θ. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Μεσογειακό Αγροτικό Ινστιτούτο Κρήτης (ΜΑΙΧ), στα Χανιά.
Την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, 7 Απριλίου 2010, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Διεθνούς Επιτροπής για το μέλι. Η Επιτροπή αποτελείται από 145 ειδικούς επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Έχει σχηματίσει ομάδες εργασίας που αναλαμβάνουν τη μελέτη συγκεκριμένων ερευνών όπως, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη μεθόδων διαπίστωσης της νοθείας, η μελέτη της βοτανικής και γεωγραφικής προέλευσης του μελιού, το μέλι μελιτώματος, η μελισσοπαλυνολογία, ο οργανοληπτικός έλεγχος, τα υπολείμματα στα προϊόντα της μέλισσας, οι μέθοδοι ανάλυσης του μελιού, το δηλητήριο, το κερί, ο βασιλικός πολτός, η πρόπολη, η βιολογική μελισσοκομία και η μελισσοθεραπεία. Οι υπεύθυνοι των ομάδων εργασίας θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους.
Η δεύτερη ημέρα των εργασιών, 8 Απριλίου 2010, είναι αφιερωμένη στο μέλι που παράγεται από το δάσος. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως, μεταξύ άλλων, η Αυστρία, η Γερμανία, η Ελλάδα, άλλες, παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες μελιού τους από το δάσος. Το δασόμελο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, έχει υψηλή αντιοξειδωτική δράση και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Το μέλι αυτό είναι στο μικροσκόπιο πολλών επιστημόνων οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους στο Συνέδριο.
Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρία με τους συνέδρους του Παγκόσμιου Συνεδρίου Εντομολογίας σχετικά με τα έντομα τα οποία παράγουν μελίτωμα. Το Συνέδριο αυτό πραγματοποιείται ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο και είναι μοναδική ευκαιρία να συζητηθούν θέματα σχετικά με τα μελιτογόνα έντομα που παρασιτούν στα πεύκα και τα έλατα.
Η τρίτη ημέρα του Συνεδρίου, 9 Απριλίου 2010, είναι αφιερωμένη στην αυθεντικότητα, τη ποιότητα και την ασφάλεια που προσφέρουν τα προϊόντα της μέλισσας στον άνθρωπο.
Επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η αγγλική.
Η καλύτερη εταιρεία για δουλειά στην Ελλάδα - Η λίστα top-10
-
Η εταιρεία υπηρεσιών Διαχείρισης Πελατειακών Σχέσεων CQS είναι ο κορυφαίος
εργοδότης της ελληνικής αγοράς για το 2024, σύμφωνα με το Poudouleveis.gr.Η
λίστ...
Πριν από 1 ώρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα