Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Θέμα πειθαρχίας θέτει ο Τατούλης

 
Προτείνοντας πάλι για Συμπαραστάτη τον Γ. Μπουλούκο,
ενώ και ο Γ. Σκαλαίος απορρίπτει εμπλοκή του με τον «ΜΟΡΕΑ»
Σε ένα μεγάλο στοίχημα για τη συνοχή της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» μετατρέπεται η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τα βλέμματα όλων στραμμένα στην εκλογή του «Συμπαραστάτη του Πολίτη».
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης θα προτείνει εκ νέου για τη θέση το δικηγόρο και στενό του συνεργάτη καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, Γιώργο Μπουλούκο, θέτοντας θέμα πειθαρχίας.
Ωστόσο, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση της παράταξης για την εκλογή του νέου αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, τη θέση του οποίου εκτιμάται ότι, τελικά, θα καταλάβει ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος, Παναγιώτης Αλευράς.

«Εργολάβοι λάσπης»
Οι ισορροπίες στην πλειοψηφία του συμβουλίου είναι εύθραυστες και μετά τη δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γ. Δέδε, χθες ήρθε δήλωση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γ. Πουλοκέφαλου, ο οποίος λαμβάνει θέση υπέρ του κ. Μαλαπάνη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πουλοκέφαλος δήλωσε: «Παρακολουθούμε έκπληκτοι την επίθεση σπίλωσης που επιχειρείται τις τελευταίες ώρες από μερίδα των ΜΜΕ στο πρόσωπο του παραιτηθέντος αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Χρήστου Μαλαπάνη, για ζητήματα ηθικής τάξεως και δήθεν οικονομικές δοσοληψίες με κατασκευαστικές εταιρείες.

Για όλους εμάς που συνεργαστήκαμε και γνωρίζουμε την πολιτεία του Χρήστου Μαλαπάνη, δηλώνουμε ότι τέτοιες προσπάθειες δεν τον αγγίζουν. Κάθε απόπειρα κατασυκοφάντησής του θα πέφτει στο κενό.
Με τη βεβαιότητα ότι αυτή τη στιγμή εκφράζω τη βούληση σύσσωμου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και απευθυνόμενος προς όλους αυτούς τους εργολάβους της λάσπης, μια αναφορά μόνον. Ντροπή!!!».

Και… Σκαλαίος
Στο μεταξύ, τα δημοσιεύματα, κυρίως σε ιστοσελίδες για την κατασκευαστική εταιρεία «Μορέας» και τον πρώην αντιπεριφερειάρχη κ. Μαλαπάνη, συνεχίζονται, εμπλέκοντας αυτή τη φορά και τον πρώην δήμαρχο Θουρίας Γιώργος Σκαλαίο.
Χθες, στη στήλη με τον τίτλο «Παρασκήνια» της ιστοσελίδας aftodioikisi, φιλοξενήθηκε το εξής σχόλιο:
«Τι σχέση έχει ο τ. δήμαρχος Θουρίας Γιώργος Σκαλαίος, “κολλητός” του παρετηθέντος αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστου Μαλαπάνη, με την κατασκευαστική εταιρεία “Μορέας” (ΑΚΤΩΡ-INTRACOM), εξαιτίας της οποίας ο τελευταίος έχασε τη καρέκλα το; Η απάντηση προσεχώς!!!».
Από την πλευρά του, ο κ. Σκαλαίος, ερωτώμενος από το «Θ», σημείωσε ότι αυτά μόνο ένας σεναριογράφος της κλάσης Φώσκολου θα μπορούσε να τα εμπνευσθεί και πως πέραν από «κολλητοί», όλα όσα αναφέρονται ανήκουν στη φαντασία.
«Ο κ. Μαλαπάνης δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα ζητήματα, πέραν από την εξώθησή του προς παραίτηση απ’ όλους αυτούw που δεν ήθελαν να έχουν έναν άνθρωπο με άποψη στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Όση λάσπη και να του ρίξουν, δε θα κολλήσει τίποτα επάνω του. Τον γνωρίζουμε άπαντες. Κάθε παρέμβαση που έκανε για το καλό της Μεσσηνίας όσον αφορά στον αυτοκινητόδρομο, την έκανε στην εποπτεύουσα αρχή, που είναι το υπουργείο και ποτέ στο Μορέα», κατέληξε ο κ. Σκαλαίος.
Τέλος, σε ό,τι αφορά την εκλογή νέου αντιπεριφερειάρχη, από την Περιφέρεια έχει γίνει ερώτημα στο υπ. Εσωτερικών για το αν ψηφίζουν μόνο οι 7 περιφερειακοί σύμβουλοι της Μεσσηνίας ή και οι 31 της πλειοψηφίας του συνδυασμού του κ. Τατούλη. Πάντως, στόχος είναι η εκλογή να γίνει την επόμενη εβδομάδα
.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα