Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη για την επιλεκτική χρεοκοπία, την επιλεκτική πτώχευση και τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για την οικονομία

Περιοδεία στην Κοζάνη πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Σε συνέντευξή τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, αναφέρθηκε στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, στο ενδεχόμενο επιλεκτικής χρεοκοπίας, στη στάση της κυβέρνησης, ενώ παρουσίασε κωδικοποιημένα  τις προτάσεις του κόμματος για την οικονομία και την έξοδο από την κρίση. Μεταξύ άλλων, ο Φ. Κουβέλης είπε:  
Κλίμα έντονης ανασφάλειας και ανησυχίας επικρατεί στην ελληνική κοινωνία με τα σενάρια αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.
Οι  χειρισμοί της κυβέρνησης για εθισμό της ελληνικής κοινωνίας στα ενδεχόμενα «επιλεκτικής χρεοκοπίας» και «επιλεκτικής πτώχευσης» λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

Η κυβέρνηση οφείλει  να ξεκαθαρίσει δημόσια τι ακριβώς διεκδικεί και προτείνει.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ σταθερά τους τελευταίους 10 μήνες επιμένει ότι για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους απαιτείται ταυτοχρόνως και πανευρωπαϊκού χαρακτήρα λύση.
Προτείνουμε, ως πρωταρχική διεκδίκηση, την έκδοση ευρωομόλογου .
Τη δημιουργία ενός μηχανισμού κοινής διαχείρισης του χρέους με τη μεταφορά μέρους του ελληνικού χρέους και άλλων περιφερειακών χωρών στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Την αγορά  ελληνικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά από τον προσωρινό μηχανισμό χρηματοοικονομικής στήριξης.
Τη θετική αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους της χώρας με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, μείωση του επιτοκίου και περίοδο χάριτος.
14 / 07 / 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα