Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Το θέατρο του μνημονιακού παράλογου συνεχίζεται από την τρόικα εσωτερικού

Oι τρεις αρχηγοί της μνημονιακής συγκυβέρνησης συναντώνται και συζητούν συνεχώς, αλλά στο τέλος αποφασίζει η τρόικα...
Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η περιβόητη σύσκεψη των τριών αρχηγών, στην οποία και θα παίρνονταν οι αποφάσεις για τα νέα μέτρα. Ενώ, λοιπόν, περιμέναμε την απόλυτη εξειδίκευση των μέτρων και των περικοπών, ενώ η σεναριολογία έδινε και έπαιρνε, μείναμε στις δηλώσεις...

Ο Φώτης Κουβελης γενικολογεί...

"Τα προβλήματα είναι πολλά, μεγάλα και ακανθώδη. Δεν συζητήσαμε για περικοπές, δεν συζητήσαμε για τη λήψη μέτρων. Συζητήσαμε για τα προβλήματα της κοινωνίας. Ως προς τον στρατηγικό σχεδιασμό δεν διαφωνήσαμε", δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Ευ. Βενιζέλος κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ...

"Κακώς μιλάτε για μέτρα. Διαμορφώνουμε συνολικό στρατηγικό πλαίσιο που έχει βασικό στόχο να βγάλει τη χώρα οριστικά από την κρίση. Δεν συζητήσαμε για μέτρα. Πρέπει να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές" δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. Τόνισε -πόσες φορές το έχουμε ακούσει αυτό διά στόματος Βενιζέλου;- ότι θα δοθεί έτσι τέλος στην κρίση... Φυσικά δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ... 

Και οι Σαμαράς-Στουρνάρας προωθούν σκληρά το μνημόνιο...

"Πήγε αρκετά καλά. Συμφωνούμε ότι πρέπει να βρεθούν 11,5 δισεκατομμύρια από τις δαπάνες, ότι χρειάζονται δύο χρόνια, ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος. Το ζητούμενο είναι οι επιλογές μας να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης και την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη" δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου.
"Προσπαθούμε να βρούμε το άριστο μίγμα από 11,5 δισ., όταν το βρούμε θα ανακοινώσουμε μέτρα", τόνισε ο υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας ότι η τρόικα θα μείνει όσο χρειαστεί...

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: "Έχουν ήδη αποφασίσει τα επώδυνα και αντικοινωνικά μέτρα και απλώς διαφωνούν στο πότε και πώς θα τα ανακοινώσουν"

Για "θέατρο του μνημονιακού παράλογου", έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, το οποίο "συνεχίζεται από την τρικομματική κυβέρνηση".
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, "έχουν ήδη αποφασίσει τα επώδυνα και αντικοινωνικά μέτρα και απλώς διαφωνούν στο πότε και πώς θα τα ανακοινώσουν. Τα όποια επικοινωνιακά παιχνίδια δεν μπορούν να σταθούν, ειδικά όταν γίνονται εις βάρος μιας κοινωνίας που εξαπατήθηκε πλήρως προεκλογικά".
Για τον κ. Βενιζέλο και τις δηλώσεις του η ανακοίνωση αναφέρει ότι το μόνο που σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ "είναι την πολιτική του εμμονή να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κάθε μέρα. Υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος διαχειρίζεται, με καταστροφικό τρόπο, τις τύχες της χώρας και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ".  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα