Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της VPRC! Το ΠΑΣΟΚ στο 5,5%...

Πλήρης ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Η Ελλάδα Αύριο». Ήδη από τον πρώτο της μήνα στην εξουσία η νέα κυβέρνηση δείχνει να χάνει την όποια λαϊκή στήριξη είχε από την πρώτη βδομάδα, καθώς το 77% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 16,5%, ενώ ακολουθούν ΝΔ με 16%, ΠΑΣΟΚ με 5,5%, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με 5,0%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με 4,5%, ΔΗ.ΜΑΡ. με 4,0%, ΚΚΕ με 3,5%, και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ με 1,0%.
Την ίδια ώρα το 64% των ερωτηθέντων απαντούν ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, με μόλις το 17% να θεωρεί ότι κινείται στη σωστή. Παράλληλα το 61% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η κυβέρνησης είναι ασυνεπής με μόλις το 23% να θεωρεί ότι είναι συνεπής, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 81% θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πάρει νέα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων.
Σε ότι αφορά την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, το 44% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο έναντι 43% που εκτιμά ότι υπάρχει.
piazza del popolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα