Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Το 36% των πολιτών λέει «έξω από το ευρώ»-Το 83% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε το πρόγραμμά του

Το 36% των πολιτών λέει «έξω από το ευρώ»-Το 83% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε το πρόγραμμά του - Media

Σε δημοσκόπηση του Think Tank «Bridging Europe» την οποία αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα Iskra.gr που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό των ερωτηθέντων που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ, φαίνεται να αυξάνεται, όπως και το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκαταλείψει το πρόγραμμά του, την ίδια ώρα πάντως που ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μπροστά στην πρόθεση ψήφου.
Πιο συγκεκριμένα:
Στην ερώτηση: «Κάτω από τις παρούσες συνθήκες, προτιμάτε να μείνει ή να φύγει η χώρα από την ευρωζώνη», το 36% απαντάει να φύγει, ένα 41% να μείνει, ενώ ένα 23% επιλέγει το δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Όσον αφορά στην ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύουν οι συμμετέχοντες «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε το προεκλογικό του πρόγραμμα», οι απαντήσεις είχαν ως εξής: ένα ποσοστό της τάξης του 83% θεωρεί πως το εγκατέλειψε, ένα 9% πως δεν το εγκατέλειψε, ενώ ένα 8% επέλεξε το δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Στην ερώτηση: «Πιστεύετε ότι η συμφωνία διάσωσης , που τελικά υπεγράφη, μπορεί να βελτιώσει τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες;», στο σύνολο των ψηφοφόρων ένα 73% απαντάει όχι, ένα 8% απαντάει ναί και το 19% δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό του όχι αυξάνεται στο 82%, ενώ μόλις 7% απαντάει Ναι και 11%επιλέγει το δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Στην ερώτηση : «Είστε ικανοποιημένοι από την γενική εικόνα της κυβέρνησης ως τώρα;», Όχι απαντάει το 77%, ναι απαντάει 15% και 8% δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Στην ερώτηση: «Νιώθετε ότι η ελληνική κυβέρνηση συνθηκολόγησε στις απαιτήσεις των πιστωτών;». Ναι απαντάει το 76%, όχι απαντάει το 9% , ενώ 15% επιλέγει το δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Τέλος, στην ερώτηση : «Εάν γίνονταν εθνικές εκλογές σήμερα, ποιό κόμμα θα ψηφίζατε;»:
Το 32% επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ, το 18,6% ΝΔ, το 6,4% "Ποτάμι", το 5,9% Χ.Α., το 5,2% ΚΚΕ, το 4,1% ΑΝΕΛ, 3,0% ΠΑΣΟΚ, 4,2% Άλλο κόμμα και 19,4% των ψηφοφόρων εμφανίζεται αναποφάσιστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα