Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Επιστολή αγανακτισμένης αναγνώστριας σε όλους τους βουλευτές



Επιστολή με στοιχεία της καθημερινότητας, έστειλε αναγνώστρια στους βουλευτές όλων των κομμάτων, για να τους επισημάνει οτι ακόμα κι αν τρώγαμε κουτόχορτο, η πραγματικότηητα είναι τόσο σκληρή, ώστε δεν μας επιτρέπει να την αγνοήσουμε καινα συμφωνήσουμε με ότι ψηφίζουν σύσσωμοι.
Κυρίες, κύριοι,
Καθώς η κυβέρνηση και η Τρόικα, οι Υπουργοί και οι βουλευτές μας, τα μνημόνια, τα δάνεια, τα ομόλογα, το τραπεζικό σύστημα και όλα γύρω μας μετράνε ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ… Ας μιλήσουμε ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ κι εμείς, για να υπάρχει δικαιοσύνη.
Στην σημερινή εποχή μια τρίτεκνη οικογένεια, έχει κατά μέσο όρο τα εξής ΒΑΣΙΚΑ έξοδα διαβίωσης (προσμετράμε τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητα αν και πολύ θα θέλαμε να ζούμε κι εμείς καλύτερα και ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗΝ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ… ) :
- Ενοίκιο ή δάνειο σπιτιού 300 με 400 ευρώ μηνιαίως (και αυτός είναι ο κατώτερος μέσος όρος γιατί πολύ απλά… 5 άνθρωποι θέλουν κι ένα σπίτι που να τους χωράει και κάποιες φορές αυτό, απαιτεί πολύ μεγαλύτερα ποσά ή ανάλογα με τα τρελά επιτόκια των τραπεζών, υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες δόσεις δανείων)

- Βασικά είδη διατροφής και υγιεινής (σούπερ μάρκετ) 300 με 500 ευρώ μηνιαίως (υπάρχουν σημαντικές διακυμάνσεις ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών και τις ιδιαιτερότητες κάθε ανθρώπου, με μεγάλες περικοπές εννοείται για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε)
- Λογαριασμοί (ΔΕΗ, Νερό γιατί για κάποιους το τηλέφωνο έγινε πολυτέλεια) 150 με 200 ευρώ μηνιαίως
- Έξοδα μετακίνησης (είτε έχεις αυτοκίνητο, είτε με τα ΜΜΜ) τουλάχιστον 150 με 200 ευρώ τον μήνα (κι αυτό πάλι ανάλογα με το που μένεις και που δουλεύεις για παράδειγμα… γιατί εκεί που έχει φτάσει η βενζίνη… μπορεί να δίνεις και 300 ευρώ βενζίνες τον μήνα)
- Ιατρικά έξοδα και φάρμακα (εκτός ειδικών περιπτώσεων, τα βασικά… παιδίατροι, εμβόλια, βεβαιώσεις που ζητάνε τα σχολεία) 100 με 200 ευρώ τον μήνα (και κάνουμε τον σταυρό μας να μην μας αρρωστήσουν και χρειαστούμε τίποτα έξτρα, αφού μας παρέχετε ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ… μόνο στα λόγια)
- Βασικά έξοδα εκπαίδευσης (είτε ξένες γλώσσες – που πλέον αν τα καταφέρνουμε κάνουν τα παιδιά μας ΜΙΑ και με το ζόρι – είτε φροντιστήρια, γιατί βλέπετε μας παρέχετε δωρεάν παιδεία ΜΟΝΟ στα όνειρά μας, είτε τα διάφορα υλικά που ζητάνε στα σχολεία, είτε διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούν κλπ κλπ) από 50 έως 300 ευρώ τον μήνα
- Θέρμανση… που θα θέλαμε να έχουμε… ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, θεωρητικά λοιπόν μιλώντας… είτε για ξύλα, είτε για πετρέλαιο… για ΚΑΤΙ τέλοσπάντων να μην ξεπαγιάζουμε, θα χρειαζόμασταν κατά μέσο όρο 250 με 350 ευρώ τον μήνα (ΕΙΔΙΚΑ για πετρέλαιο, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ)
- ΕΦΟΡΙΑ… έτσι όπως τα κάνατε, τουλάχιστον από πρόπερσι… έχουμε κατά οικογένεια, ανά μήνα… από 100 μέχρι 300 ευρώ να πληρώνουμε !!!
Δεν ξέρω αν χρειάζεται κι άλλα ΝΟΥΜΕΡΑ κυρίες και κύριοι… Δεν νομίζω πως έχει νόημα… κάντε απλά την εξής πρόσθεση, από τα παραπάνω ποσά, ας προσθέσουμε τον μέσο όρο κάθε κατηγορίας : 350 + 400 + 175 + 175 + 150 + 150 + 275 + 200 = 1.875 ΕΥΡΩ μας κάνουν ΑΥΤΑ και μόνο ΑΥΤΑ…
Για να πάμε τώρα να δούμε… και κάποιες ειδικές περιπτώσεις…
1) Αν έχεις πάνω από ένα παιδί σε ΒΡΕΦΙΚΗ ηλικία… την έβαψες… οι πάνες και τα ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ βρεφικά γάλατα διπλασιάζονται… και τότε… το παραπάνω 500άρι, αγγίζει τουλάχιστον το… 800άρι !!! (για σκεφτείτε ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν δίδυμα ή και τρίδυμα)
2) Αν τυχόν έχεις ένα παιδί που χρειάζεται ειδική αγωγή… επειδή αυτό στην δημόσια παιδεία είναι… ανύπαρκτο… για παράδειγμα ένα παιδί που χρειάζεται λογοθεραπεία, εργοθεραπεία ή κάποια άλλη στήριξη… θες το λιγότερο 200 με 300 ευρώ τον μήνα επιπλέον… και βέβαια ΜΗΝ σου τύχει να θέλουν τα δύο ή και τα τρία σου παιδιά κάτι ανάλογο…
3) Αν κάποιο παιδί ή γονιός έχει κάποιο σοβαρό ή μόνιμο πρόβλημα υγείας που απαιτεί επιπλέον γιατρούς, νοσοκομεία και φάρμακα… ο οικογενειακός προϋπολογισμός… πάει περίπατο !!! Αφού είπαμε… η δωρεάν υγεία είναι… όνειρο θερινής νυκτός…
4) Αν κάποιο ή κάποια από τα παιδιά είναι φοιτητές… κι αν τυχόν… είναι σε άλλη πόλη… αφού και για αυτό έχει προβλέψει το κράτος μας… μπορείτε να αναλογιστείτε πόσα είναι τα έξοδα διατήρησης ενός ακόμα μικρού νοικοκυριού… ???
Αν και υπάρχουν πολλά… αμέτρητα παραδείγματα…. Δεν θα επεκταθώ άλλο, γιατί μπορεί να βαρεθείτε να το διαβάσετε όπως και τα μνημόνια….
Θα σας παρακαλέσω όμως να σκεφτείτε… ΟΤΙ αυτή τη στιγμή το σύνηθες σε κάθε οικογένεια είναι να εργάζεται ο ένας (ΚΑΙ ΑΝ, γιατί δυστυχώς δεν μας θέλουν και σε δουλειές εμάς με τα τρία παιδιά…. Ξέρετε… μπορεί να αρρωστήσουν και να χρειαστούμε άδεια, μπορεί να χρειαστούμε γονική άδεια για την ενημέρωση μας από τα σχολεία του κλπ κλπ αλλά επίσης, είναι πολύ δύσκολο σε μια οικογένεια με τρία παιδιά να εργάζονται και οι δύο γονείς, αν δεν έχουν βοήθεια από κάποια γιαγιά ή κάποιον παππού… αφού ακόμα και τα ωράρια των σχολείων είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ… όταν τα «ολοήμερα» σχολεία τελειώνουν στις 16.00 ενώ ο μέσος εργαζόμενος σχολάει στις 17.00) με μειωμένο μισθό, αλλά ας πούμε ότι ο ένας που εργάζεται παίρνει μισθό 800 ευρώ…. Ε… Ας πιάσουμε πάλι τα μαθηματικά… 1.875 – 800 = 1.075 μας λείπουν τον μήνα !!! Παίρναμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αυτό το πενιχρό επίδομα που κάλυπτε κάποια μικρή ανάγκη… το αλλάξατε και το μειώσατε και αυτό… και πάτε τώρα να ψηφήσετε την πλήρη κατάργηση των οικογενεικών επιδομάτων και να μας αποτελειώσετε ??? Και να περικόψουμε κι άλλο… ναι ! Απαντήστε μας σας παρακαλώ σε αυτή την επιστολή και πείτε μας… ΤΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ??? Το ρεύμα ? (θα χάσετε το χαράτσι σας) Το φαγητό και τα υπόλοιπα αναλώσιμα ? (δεν θα κινείται χρήμα στην αγορά, θα χάσετε πάλι από το ΦΠΑ). Περιμένουμε τις προτάσεις σας !!!
ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ αυτό… ΔΕΝ θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα… Μας έχετε προδώσει επανειλημμένα… Έχετε χαντακώσει τα παιδιά μας… Δεν φτάνει που μας καταστρέψατε την ζωή… Μας στερείτε το δικαίωμα να ονειρευτούμε… ΟΧΙ ! Δεν θα σας χαριστούμε… Είμαστε πολλοί και είμαστε δυνατοί ! Τρία παιδιά σημαίνει για εμάς ΤΡΙΠΛΗ δύναμη… Θα μας βρίσκεται συνεχώς μπροστά σας… δίπλα σας… προσέξτε όμως μην έρθει η στιγμή που θα βρεθούμε… πίσω σας… και τότε θα είναι αργά…
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ! ΟΥΤΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ, ΟΥΤΕ ΤΕΚΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ !!! ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΟΡΟΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ !!! Επίσης ΔΕΝ ΠΑΥΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ 18 ή 23 ΕΤΩΝ….
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ !!!
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΤΕ !!! Δεν τρώμε άλλο κουτόχορτο !!!
 - See more at: http://www.news4people.gr/index.php/politiki/gnomes/item/6318-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα