Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Την πόρτα εκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ανοίγει ο Γ.Παπανδρέου

Χαιρετίζει το κάλεσμα Γεννηματά

Την πόρτα εκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ανοίγει ο Γ.Παπανδρέου
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Η συνεννόηση και συνεργασία των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού είναι επιτακτική και εθνική ανάγκη, σημειώνει το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών του Γ.Παπανδρέου χαιρετίζοντας την πρόσκληση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά προς τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς για συστράτευση και κοινό ψηφοδέλτιο εν όψει της πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών υπογραμμίζεται ότι η συνεννόηση και η συνεργασία «δεν προκύπτει από εκλογική σκοπιμότητα, αλλά από την υποχρέωση να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας, πέρα από τις δεσμεύσεις μνημονίου και δανειακής σύμβασης».

Και προτείνει την άμεση έναρξη διαλόγου για την εκλογική συμπαράταξη.

Η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ
«Η συνεννόηση και συνεργασία όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού αποτελεί επιτακτική πολιτική και εθνική ανάγκη, ενόψει των τεράστιων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν η χώρα και ο λαός μας.

Η ειλικρινής συνεργασία και συμπαράταξη της σοσιαλδημοκρατίας, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας, δεν προκύπτει από εκλογική σκοπιμότητα, αλλά από την υποχρέωση να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας, πέρα από τις δεσμεύσεις μνημονίου και δανειακής σύμβασης. Την υποχρέωση αυτή μπορούν να διεκπεραιώσουν μόνον οι ενωμένες δυνάμεις της προόδου.

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με συνέπεια υποστηρίζει τη θέση αυτή εδώ και καιρό και με πρωτοβουλίες που εκδηλώθηκαν από τα τέλη του περασμένου χρόνου μέχρι και πρόσφατα, το καλοκαίρι, από τον Πρόεδρό του, Γιώργο Α. Παπανδρέου.

Γι' αυτό, χαιρετίζει τις σημερινές δηλώσεις της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά και προτείνει την άμεση έναρξη διαλόγου, ώστε τις προσεχείς ημέρες να γίνει πραγματικότητα η εκλογική συμπαράταξη όλων των κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση μπορεί να είναι η ευκαιρία για την ανάδυση μιας νέας ελπιδοφόρας προοπτικής.

Με πολιτικούς όρους, με σεβασμό στον πλούτο των ιδεών του προοδευτικού χώρου, με ανανεωτικό πρόσημο. Σε βάση αξιακή, με σεβασμό σε κάθε κόμμα, κίνηση, πρόσωπο, που συμπαρατάσσεται σε αυτήν την προσπάθεια, χωρίς ηγεμονισμούς.

Έτσι μπορεί να τελεσφορήσει αυτή η προσπάθεια και να γίνει σεβαστή και να εκτιμηθεί από την Ελληνική κοινωνία».


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα