Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Από Ανεξάρτητοι Έλληνες γίνατε Εξαρτημένοι Έλληνες

Παραιτείται και τα χώνει χοντρά στο Καμμένο
Νεα παραιτηση πολιτευτριας των ΑΝΕΛ  
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ της  Αντωνοπούλου Πανάγου Ηλέκτρα
Εκείνο το οποίο σαρώνεται στη σημερινή ελληνική πολιτική πραγματικότητα, είναι η έννοια της πολιτικής συνέπειας.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, Κίνημα αντι-μνημονιακό, πατριωτικό, ανεξάρτητο ελεύθερων Ελλήνων, προέκυψε ως απάντηση-αντίσταση στη βαθειά και πολύπλευρη κρίση που επιβλήθηκε στη χώρα μας και πάλεψε από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του τα μνημόνια, την προδοτική υποταγή στις εντολές της τρόϊκα, την φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού, την διάλυση του…κοινωνικού ιστού, την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.
Δώσαμε σκληρές και δύσκολες μάχες στην κοινωνία και στην πολιτική σκηνή, για μια ανεξάρτητη και υπερήφανη Ελλάδα.
Η συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε, προς στιγμή, την αίσθηση, ότι ξεκινά μια δύσκολη και επίπονη, πλην όμως περήφανη πορεία, προς την επίτευξη αυτού του οράματος.
Δυστυχώς όμως η πορεία αυτή ακυρώθηκε εν τη γενέσει της.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποτάχθηκε πλήρως στις επιθυμίες της τρόϊκας, φέρνοντας για ψήφιση τα προαπαιτούμενα ενός 3ου επαχθέστερου μνημονίου, που θα κάνει ακόμη χειρότερα τα πράγματα στην ήδη ρημαγμένη Ελλάδα.
Και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες;

Όλοι αυτοί που έδωσαν τον αγώνα για να βρίσκεται σήμερα στη Βουλή το Κίνημά τους;

Όλοι όσοι έτρεξαν στις αντιμνημονιακές διαδηλώσεις, όλοι όσοι βρέθηκαν στα δικαστήρια φωνάζοντας «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», όσοι κράτησαν ψηλά τη σημαία των αρχών του κινήματος, σε πολύ δύσκολες ώρες;


Απογοητευμένοι, εγκαταλείπουν μαζικά το Κίνημά τους, στρέφοντας την πλάτη τους σ’ όσους ακύρωσαν τις προσπάθειές τους και τους αγώνες τους για μια ανεξάρτητη, αντιμνημονιακή Ελλάδα.


Όμως αυτό αποτελεί την αντιστροφή της πραγματικότητας.


Στην πράξη, αυτοί που εγκατέλειψαν τις αρχές του Κινήματος, είναι αυτοί, που θα έπρεπε να αποχωρήσουν. Αυτοί υποστηρίζουν το 3ο και εφιαλτικότερο μνημόνιο, ψηφίζοντας τα προαπαιτούμενά του στις 15 και 22 Ιουλίου.
Αυτοί καταπάτησαν την Ιδρυτική Διακήρυξη και το Καταστατικό.
Στο σκοπό του Κινήματος, όπως περιγράφεται στο άρθρο 3 παράγραφος 7 του Καταστατικού, ορίζεται σαφώς ότι ένας από τους σκοπούς των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η «Κατάργηση των μνημονίων και των επαχθών εφαρμοστικών τους νόμων».

  • Με την ψήφιση των προαπαιτουμένων του 3ου μνημονίου και την προαναγγελθείσα επιψήφιση των εφαρμοστικών νόμων, πως ακριβώς τηρείται το Καταστατικό και εξυπηρετείται ο σκοπός του Κινήματος;

Στο άρθρο 3 παράγραφος 1, ορίζεται ότι σκοπός των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι επίσης : «Η προάσπιση της Εθνικής Κυριαρχίας της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Εδαφικής Ακεραιότητας της Πατρίδος μας».


  • Όσοι είπαν ΝΑΙ στη Βουλή στις 15 προς 16 Ιουλίου 2015 και στις 22 προς 23 Ιουλίου 2015 στα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου που ετοίμασε η τρόϊκα, πως ακριβώς αντιλαμβάνονται ότι εξυπηρετήθηκε η Εθνική Κυριαρχία, η Εθνική Ανεξαρτησία και η Εδαφική Ακεραιότητα της Πατρίδας μας;

Στο ίδιο άρθρο παράγραφος 2, αναφέρεται: «Καθιστά αδιαπραγμάτευτες τις αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας, της τήρησης του Συντάγματος και της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας».


  • Ερωτώνται όσοι από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υποστήριξαν τις τροϊκανές εντολές, τήρησαν ή όχι την βασική αυτή Καταστατική Αρχή;

  • Πως λοιπόν βρεθήκαμε από αντι-μνημονιακό Κίνημα με σαφή χαρακτήρα και σκοπό, να ψηφίζουμε προαπαιτούμενα μνημονίου και να ταυτιζόμαστε με ό,τι πολεμούσαμε μέχρι τώρα;

  • Πως ακριβώς υπερασπιστήκαμε το Σύνταγμα όταν αγνοήσαμε το ΟΧΙ του 61,5% του Ελληνικού Λαού και συναινέσαμε σε συνταγματική εκτροπή, ίσης σημασίας με την συνταγματική εκτροπή που γέννησε την εκτρωματικά αντισυνταγματική κυβέρνηση Παπαδήμου;

Με ποιο δικαίωμα λοιπόν γίνεται χρήση του τίτλου του Κινήματος από όλους, όσοι παραβαίνοντας τις βασικές Αρχές του, αγνόησαν, περιφρόνησαν, ακύρωσαν τους αγώνες και τις προσπάθειες τόσων και τόσων μελών, στελεχών, φίλων, οπαδών και ψηφοφόρων του;


o Γιατί δεν συγκλήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο για να αποφασίσει επί ενός ζητήματος κεφαλαιώδους σημασίας για την Πατρίδα και το Κίνημα;

o Τελικά, ΝΑΙ στο 3ο μνημόνιο, είπαν ο Πρόεδρος και η Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή. ΟΧΙ είπαν και συνεχίζουν να λένε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

o Και αυτό ουσιαστικά θέτει εκτός Κινήματος αυτούς που είπαν ΝΑΙ.

Αν θέλαμε να είμαστε συνεπείς με τις Αρχές μας και ό,τι λέμε να ισχύει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, θα έπρεπε όσοι παραβίασαν βάναυσα τις Αρχές μας, είτε να αποχωρήσουν από το Κίνημα, είτε να υποχρεωθούν να λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους.


Κανένας δεν εξουσιοδοτήθηκε εν λευκώ, να αποφασίζει όπως νομίζει, στο όνομα του Κινήματος. Και φυσικά αυτό ισχύει και για ΟΛΑ τα κόμματα, που για πέντε συνεχή χρόνια, εκλέγονται στην κυβέρνηση, με ένα πρόγραμμα, το οποίο πέταγαν στα σκουπίδια την επομένη των εκλογών.


Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν σκόπευαν να γίνουν ίδιοι μ’ αυτούς, που ο λόγος τους και η δέσμευσή τους έχει ελάχιστη ή και μηδενική αξία.


Όσα ψηφίστηκαν στη Βουλή ως προαπαιτούμενα του 3ου μνημόνιο:


Δεν ήταν αυτά, για τα οποία παλέψαμε.

Δεν ήταν αυτά, για τα οποία βρεθήκαμε μαζί.

Δεν ήταν αυτά, για τα οποία ο κόσμος μας εμπιστεύτηκε.


Όσοι παρέβηκαν τις Αρχές αυτές, δεν είναι μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Είναι υπόλογοι για την ψήφιση του 3ου μνημονίου και θα πρέπει να κριθούν για την πράξη τους αυτή.

Ας παραιτηθούν τώρα από μέλη του κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ή ας αλλάξουν τον τίτλο του σε


«ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ».


Καθ’ όσον με αφορά: Πιστή στις αρχές μου, τιμώντας τους αγώνες στους οποίους συμμετείχα και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την ψήφο τους μετά τα όσα παραπάνω αναφέρθηκαν, θεωρώ επιβεβλημένο να διαχωρίσω τη θέση μου και να μην συμμετέχω πλέον σε ένα «Κίνημα», που έχει χάσει εντελώς το χαρακτήρα του.

Ο αγώνας για μια Ελεύθερη Ανεξάρτητη Ελλάδα συνεχίζεται.
Αντωνοπούλου-Πανάγου Ηλέκτρα

Υποψήφια Βουλευτής Β΄ Αθηνών με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

23 Ιουλίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα