Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Πιγκουίνος κολυμπά κάθε χρόνο 5.000 μίλια για να συναντήσει τον άνθρωπο που του έσωσε τη ζωή (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενας πιγκουίνος Νότιας Αμερικής, κάθε χρόνο κολυμπά 5.000 μίλια για να συναντήσει τον άνθρωπο που του έσωσε τη ζωή.
Ενας συνταξιούχος εργάτης και ψαράς, ο Joao Pereira de Souza, που ζει σε ένα χωριό σε ένα νησί λίγο έξω από το Ρίο Ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, βρήκε πριν 5 χρόνια τον μικρούλη πιγκουίνο καλλυμένο με πετρέλαιο, ετοιμοθάνατο και ξαπλωμένο στα βράχια της παραλίας.
Ο Joao προστάτεψε τον πιγκουινο, τον καθάρισε από το πετρελαιο, και τον τάισε και τον φρόντισε σιγά σιγά μέχρι να γίνει τελείως καλά. Τον ονόμασε Dindim. Μετά από μια εβδομάδα περίθαλψης, ο Joao άφησε τον πιγκουίνο να γυρίσει στη θάλασσα, αλλά ο Dindim δεν ήθελε να φύγει. Έμεινε να κάνει παρέα στον ψαρά 11 μήνες, και εξαφανίστηκε μόλις άλλαξε το δέρμα του με καινούρια φτερά.

peng2
Μερικούς μήνες αργότερα, από το πουθενά, ο Dindim ξαναγύρισε στον φίλο του. Τον εντόπισε στην παραλία, και πήγε μέχρι το σπίτι του.
Από τότε, 5 χρόνια τώρα, ο πιγκουίνος περνά 8 μήνες το χρόνο παρέα με τον Joao, και τους υπόλοιπους 4 εξαφανίζεται, όπου πιστεύεται ότι περνάει τον χρόνο του με τους υπόλοιπους πιγκουίνους στις ακτές της Αργεντινής και της Χιλής.
Ο πιγκουίνος μένει στην αυλή του ψαρά, και κάθε λίγες μέρες φεύγει μόνος του, πάει στην παραλία, κάνει μπάνιο, βρέχεται, και μετά επιστρέφει πάλι μόνος του στο σπίτι.
Υπολογίζεται ότι ο πιγκουίνος κάνει κάθε χρόνο 5.000 μίλια κολυμπώντας για να φτάσει στον φίλο του Joao.
peng
Ο Joao, δήλωσε στο Globo TV ότι αγαπά τον πιγκουίνο σαν να ήταν το παιδί του.
O Dindum δεν αφήνει κανέναν άλλον άνθρωπο να τον πλησιάσει, και αν το κάνουν τους δαγνώνει. Με τον Joao όμως, περνούν ώρες αγκαλιά, τον αφήνει να του κάνει μπάνιο, να τον ταϊζει σαρδέλες, να τον σηκώνει ψηλά.
peng3

Ο βιολόγος καθηγητής Krajewski που πήρε συνέντευξη από τον ψαρά για το Globo Tv δήλωσε πως δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο ξανά και πως θεωρεί ότι ο πιγκουίνος πιστεύει ότι ο Joao είναι επίσης πιγκουίνος, και πως είναι οικογένεια. Όταν τον συναντά, κουνάει την ουρά του σαν σκύλος, και μουγκρίζει από ευχαρίστηση.
Τέλειο!
ad199230264a-penguin-called-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα