Των Δήμητρας Καδδά και Δημήτρη Κατσαγάνη 
Για "τζαρτζαρίσματα" μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, έκανε λόγο υπουργός που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς που ολοκληρώθηκαν - χωρίς αποτέλεσμα - στις 22:30.
Παρά τις υψηλές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί το μεσημέρι περί συμφωνίας στην φορολογία εισοδήματος, το θέμα παρέμεινε ανοιχτό, όπως και το ασφαλιστικό. Αμφότερα παραπέμπονται σε νέο, συνολικό γύρο διαπραγματεύσεων για όλα τα ανοικτά πεδία που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στις 13:00 για Δικαιοσύνη, δημοσιονομικό κενό, φορολογικό, ασφαλιστικό και κόκκινα δάνεια.
Κυβερνητική πηγή παρομοίωσε τις διαπραγματεύσεις με τον νόμο του Πάρκινσον. Το γνωμικό που λέει ότι "μια εργασία επεκτείνεται σε διάρκεια τόσο όσο που να γεμίσει το χρόνο που είναι διαθέσιμος για την ολοκλήρωσή της".
Οι θεσμοί αναχωρούν
Μεγάλος εχθρός της κυβέρνησης, όπως παραδέχτηκε υπουργός που μετείχε στις διαπραγματεύσεις,
είναι ο χρόνος. Οι θεσμοί αναχωρούν το πιθανότερο την Παρασκευή ή το Σάββατο ή σε ένα σενάριο πολύ μικρότερων πιθανοτήτων την Δευτέρα, είπε. Προσδιορίζονται έτσι πολύ στενά χρονικά περιθώρια προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.
"Το ΔΝΤ είναι ο σκληρός”, ανέφερε άλλη κυβερνητική πηγή που μετείχε στις διαπραγματεύσεις. Άνοιξαν όλα τα θέματα, δεν έκλεισε τίποτα, επεσήμανε στέλεχος του υπουργείου Εργασίας. Άλλος υπουργός επεσήμανε ότι το δημοσιονομικό κενό, το φορολογικό και το ασφαλιστικό είναι θέματα αλληλένδετα. Πρόσθεσε ότι το συνταξιοδοτικό εξετάζεται από τη βραχυχρόνια πλευρά του αλλά και από την διαρθρωτική πλευρά του θέματος. Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν στο Capital.gr ότι κατά την σημερινή συνάντηση "δεν υπήρξε κανένα σημείο επαφής μεταξύ των δύο πλευρών".
Για το αφορολόγητο, έγινε ξεκάθαρο κατ επανάληψη από κυβερνητική πηγή, ότι η ελληνική πλευρά είναι ανυποχώρητη από την θέση της στα 9.500 ευρώ.
Στο θέμα του Ασφαλιστικού, κυβερνητικός παράγοντας επεσήμανε ότι "το ΔΝΤ διαφωνεί κάθετα με αυξήσεις των εργοδοτικών εισφορών”.
Η ίδια πηγή μάλιστα έκανε σαφές ότι "το ΔΝΤ έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από την Αθήνα την Παρασκευή”, ωστόσο διευκρίνισε ότι "αυτό που επιθυμούμε είναι να τους κρατήσουμε την Αθήνα έως ότου συμφωνήσουμε".
Πάντως πηγές της Κομισιόν ανέφεραν ότι " τα πράγματα είναι ακόμα ρευστά," και ότι "είμαστε αρκετά μακριά από τη συμφωνία”
Στον βραδινό γύρο διαπραγματεύσεων υπό τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, το παρόν έδωσαν οι υπουργοί Γ. Σταθάκης και  Γ. Κατρούγκαλος.
Προηγουμένως έλαβαν χώρα διαπραγματεύσεις διάρκειας 2,5 ωρών, ενώ προηγήθηκε τετ α τετ του ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν στους Θεσμούς, Declan Costello.
Οι διαπραγματεύσεις της Πέμπτης ξεκινούν στις 12:00 με θέματα δικαιοσύνης, στις 13:00 τίθεται επί τάπητος το συνταξιοδοτικό, για τις 16:00 έχει προγραμματιστεί το δημοσιονομικό και το φορολογικό νομοσχέδιο και για τις 19:00 η διαπραγμάτευση για τα κόκκινα δάνεια.