Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Όλο και πιο βαθιά ο Ψυχάρης: Προβλήματα και με τις καταθέσεις του

Όλο και πιο βαθιά ο Ψυχάρης: Προβλήματα και με τις καταθέσεις τουΠερισσότερα προβληματικά στοιχεία στις δηλώσεις πόθεν έσχες του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη φέρεται να εντόπισε η έρευνα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής με αποκορύφωμα την έλλειψη τραπεζικών παραστατικών των καταθέσεων αλλά και τον εντοπισμό «ύποπτων» επαναλαμβανόμενων ποσών.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες της επιτροπής που είχαν διαπιστώσει εδώ και εβδομάδες ότι λείπουν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τα έτη χρήσης 2002,2003,2004,2005 και 2006 διαπίστωσαν τις τελευταίες ημέρες ότι ο επικεφαλής του ΔΟΛ δεν επισύναψε παραστατικά καταθέσεων για έξι χρόνια. Ειδικότερα, λείπουν τα στοιχεία για τα έτη 2007 έως 2012. Επίσης, κατά πληροφορίες δεν υπάρχουν παραστατικά σχεδόν για το σύνολο των ποσών που έχει δηλώσει ο κ. Ψυχάρης ενώ λείπουν και οι συμβάσεις δανείων και βεβαιώσεις συγκεκριμένου τραπεζικού ιδρύματος για την εξυπηρέτηση των δανείων.

Επιπλέον σε δύο δηλώσεις διαφορετικών ετών αναφέρονται ακριβώς τα ίδια ποσά τραπεζικών καταθέσεων για τον ίδιο και τη σύζυγό του με ακρίβεια δεκαδικών στοιχείων, πράγμα που χαρακτηρίζεται «ύποπτο» από πηγές προσκείμενες στην επιτροπή Πόθεν Έσχες.
Ακόμη σε δηλώσεις για δύο χρήσεις δηλώθηκαν μεγάλα ποσά απαλλασσόμενων εσόδων από τα οποία προκύπτουν υψηλά ετήσια πλεονάσματα εσόδων τα οποία, όμως, δεν εμφανίζουν αντίκρισμα στο ποσό των δηλουμένων καταθέσεων. Επιπλέον σε μία ακόμη δήλωση άλλης χρήσης, προκύπτει αρνητικό υπόλοιπο. Αυτό σημαίνει ότι δηλώθηκαν μεν χαμηλά εισοδήματα αλλά πολύ μεγαλύτερες δαπάνες, αγορές μετοχών και ταυτόχρονη αύξηση καταθέσεων.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες από το φάκελο του κ. Ψυχάρη λείπουν τα συμφωνητικά μεταβίβασης των μετοχών καθώς και το σχέδιο απορρόφησης της εταιρείας ΣΠ.ΨΥΧΑΡΗΣ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΕ από τον συγκρότημα του ΔΟΛ. Παράλληλα, για το δάνειο των 50 εκ. ευρώ που ελήφθη από την ALPHA Bank για την αγορά των μετοχών του ΔΟΛ και την αποπληρωμή μέρος του δανείου από τον ίδιο τον κ. Ψυχάρη, δεν κατέστη δυνατό να γίνει καμιά επαλήθευση αφού «λείπουν» οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες ετών 2005 και 2006. Επαλήθευση, δεν μπορεί να γίνει, όμως, ούτε για τα δάνεια και τις συναλλαγές που αναφέρονται στην έκθεση της ALPHA BANK για τα έτη 2012 και 2014 αφού ο κ. Ψυχάρης φέρεται να μην έχει καταθέσει σχετικά παραστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα