Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Εκτός ελέγχου η Ειδομένη – Πρόσφυγες με λοστάρια κατέλαβαν τον καταυλισμό

Εκτός ελέγχου η Ειδομένη – Πρόσφυγες με λοστάρια κατέλαβαν τον καταυλισμό
Εκτός ελέγχου η κατάσταση από το απόγευμα της Τρίτης στην Ειδομένη. Οι πρόσφυγες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τον προσωρινό καταυλισμό και οπλισμένοι με λοστάρια κάνουν ό,τι θέλουν σε ελληνικό έδαφος.
Αυτά μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στην Ειδομένη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, η οποία εξήγησε αναλυτικά την εξής κατάσταση.
Στην Ειδομένη βρίσκονται περίπου 15.000 πρόσφυγες. Κάποιοι από αυτούς έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τον καταυλισμό, οπλισμένοι με λοστάρια, και δήλωσαν ότι δεν δέχονται πλέον φαγητό, απαιτώντας να φύγουν από την Ελλάδα.
Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις φοβούμενες για την ασφάλεια των μελών τους αποχώρησαν από
το εσωτερικό του καταυλισμού.
Οι πρόσφυγες δεν έφαγαν ούτε απογευματινό, ούτε βραδινό και μάλιστα πετροβόλησαν την καντίνα με τα τρόφιμα για να την αναγκάσουν να αποχωρήσει.
Στη συνέχεια, όπως είπε η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, έκλεισαν την είσοδο του καταυλισμού με οδοφράγματα που δημιούργησαν και δεν αφήνουν κανέναν να εισέλθει.
Η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ είπε ακόμα ότι κάποιοι πρόσφυγες οπλισμένοι με λοστάρια κατέλαβαν τη σιδηροδρομική γραμμή ενώ και η ίδια παραλίγο να δεχτεί επίθεση εάν δεν την απομάκρυναν δύο άλλοι πρόσφυγες.
Η δημοσιογράφος περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη ως εκτός ελέγχου και εκρηκτική.
Το απόγευμα της Τρίτης δύο πρόσφυγες προσπάθησαν να αυτοπυρποληθούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Στην Ειδομένη υπάρχουν 70 αστυνομικοί για να διαχειριστούν 15.000 πρόσφυγες.
Πρόκειται για μια ακόμη τεράστια επιτυχία του… «μακεδονομάχου» Μουζάλα, που δεν ξέρει τι του γίνεται!
Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιάννης Μουζάλας δήλωνε τη Δευτέρα στη Βουλή ότι «Η Ειδομένη θα έχει διαλυθεί όμορφα και ωραία μέσα στον επόμενο μήνα».

Aναλαμβάνει δράση ο στρατός στην Ειδομένη

Η αποχώρηση των ΜΚΟ και των γιατρών που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους πρόσφυγες, προκάλεσε ανησυχία στην κυβέρνηση, η οποία, μέσω του κ. Βίτσα, έδωσε εντολή να αναλάβει δράση ο στρατός, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ανθρώπων και να αποφευχθεί περαιτέρω ένταση και επεισόδια.
Η κυβέρνηση εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα επανέλθουν οι ΜΚΟ, καθώς θεωρεί τη δράση τους πολύτιμη, κάνοντας ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα