Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Το ελικόπτερο ξετρύπωσε 2.026 χασισόδεντρα σε Μεσσηνία και Μεγαλόπολη


Συνολικά 2.026 δενδρύλλια χασίς ξεριζώθηκαν από την Τρίτη έως και την Πέμπτη από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, στον Ταΰγετο (1.665 φυτά στην Κρύα Βρύση Δυτ. Μάνης), στη Χώρα του Δήμου Πύλου - Νέστορος (36), στη Μουριατάδα Τριφυλίας (18), καθώς και 307 ακόμα από την Ασφάλεια Τρίπολης στο Ραψομμάτη Μεγαλόπολης.
Τις προηγούμενες ημέρες είχε πετάξει στις συγκεκριμένες περιοχές το ελικόπτερο της Αστυνομίας. Για τη φυτεία στην Τριφυλία συνελήφθη ως καλλιεργητής ένας 71χρονος Ελληνας από τη Ροδιά.

ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ
Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας προσέγγισαν σε ορεινή περιοχή στον Ταΰγετο τη μεγάλη χασισοφυτεία με τα 1.665 δέντρα, στην περιοχή Κρύα Βρύση της Δυτικής Μάνης. Η φυτεία εκτεινόταν σε 5 στρέμματα σε μια πλαγιά, με τα φυτά ύψους έως 1 μέτρο να είναι καλά κρυμμένα ανάμεσα στα δέντρα. Οι καλλιεργητές οι οποίοι έμεναν μέσα στη χασισοφυτεία (και προφανώς έφυγαν βιαστικά, γιατί παράτησαν πίσω τα πάντα, από καλλιεργητικό εξοπλισμό και... τηγάνια, μέχρι προσωπικά αντικείμενα) έκλεβαν νερό για το πότισμα από κεντρικό αγωγό και γέμιζαν με αυτό αυτοσχέδιες δεξαμενές από κορμούς δέντρων. Με λάστιχα που είχαν διασκορπίσει ώστε να περνούν από κάθε ρίζα, πότιζαν στη συνέχεια τα φυτά, ενώ είχαν φτιάξει και περιφράξεις με κλαδιά δέντρων και σύρμα για να κρατάνε μακριά από τη φυτεία τα ζώα.

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Και στη φυτεία στη Χώρα με τα 36 δέντρα έως 1 μέτρο (τη φυτεία εντόπισαν οι αστυνομικοί την Τετάρτη) βρέθηκε αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός. Οι καλλιεργητές δεν είχαν προλάβει να τα μεταφυτέψουν όλα στο έδαφος, καθώς κάποια βρέθηκαν σε μεγάλες πλαστικές σακούλες με χώμα, έτοιμα για μεταφύτευση.

Η φυτεία στην Τριφυλία με τα 18 δέντρα από 30 εκατοστά έως 1,5 μέτρο εντοπίστηκε από το έδαφος την Πέμπτη και ως καλλιεργητής συνελήφθη ένας 71χρονος κάτοικος Ροδιάς. Η καλλιέργεια βρισκόταν στην αγροτοδασική περιοχή Κουτσουμπόλακκα, κοντά στη Μουριατάδα, και γειτνίαζε με τις σταβλικές εγκαταστάσεις του συλληφθέντα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο καλλιεργητής πότιζε τα φυτά με βρόχινο νερό που συγκέντρωνε σε μια πλαστική δεξαμενή, ενώ για να κρατάει μακριά τα ζώα, την είχε περιφράξει με μεταλλικό δίχτυ. Οι αστυνομικοί μάλιστα ανακάλυψαν ότι υπήρχε μονοπάτι το οποίο ξεκινούσε από μια άκρη της περίφραξης και οδηγούσε στο στάβλο.

ΣΤΟ ΡΑΨΟΜΜΑΤΗ
Στο Ραψομμάτη της Μεγαλόπολης η φυτεία με τα 307 δενδρύλλια έως 40 εκατοστά εντοπίστηκε από το έδαφος το πρωί της Τρίτης. Ηταν φυτεμένα μέσα σε δάσος και οι καλλιεργητές για να έχουν φως και αέρα είχαν κόψει κάποια από τα μικρά δέντρα. Και σε αυτή την περίπτωση οι αστυνομικοί κατάσχεσαν καλλιεργητικό και αρδευτικό εξοπλισμό και άλλα αντικείμενα.
eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα