Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Γ.Παπανδρέου: “Η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, κίνδυνος για όλη την περιοχή”

” Η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο δημιουργεί κινδύνους για όλη την περιοχή”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Προέδρος της “Σοσιαλιστικής Διεθνούς” κ.Γιώργος Α. Παπανδρέου σε επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Υφυπουργό Διεθνών Σχέσεων της Κίνας κ. Guo Yezhou
Όπως ανακοινώθηκε, ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε σήμερα επικοινωνία μέσω βιντεοκλήσης, με τον Υφυπουργό Διεθνών Σχέσεων της Κίνας, κ. Guo Yezhou, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις, τις σχέσεις ΕΕ – Κίνας, ΗΠΑ – Κίνας, όπως και για τις εξελίξεις στη Ανατολική Μεσόγειο και για την πορεία της πανδημίας διεθνώς.
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, αφού αναφέρθηκε στις φιλικές παραδοσιακές σχέσεις Ελλάδας και Κίνας, ανέπτυξε τους κινδύνους που δημιουργεί η επιθετική στάση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με αρνητικές επιπτώσεις για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Επεσήμανε δε, ότι η αποκλιμάκωση της έντασης μπορεί να γίνει μόνο με σεβασμό στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.
>> Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τόνισε ότι η ειρήνη και η σταθερότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν ιδιαίτερη σημασία για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της εποχής, όπως η πανδημία του κορονοϊού, η κλιματική αλλαγή, οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, οι μετακινήσεις πληθυσμών. Ανέφερε ότι τα θέματα αυτά είναι χρήσιμα να συζητηθούν στον «στρατηγικό διάλογο» που έχουν θεσπίσει η Σοσιαλιστική Διεθνής με το ΚΚΚ.Επεσήμανε μάλιστα, ότι η επίλυση των διαφορών με βάση το κοινό συμφέρον, οδήγησε στην οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με ένα τέτοιο πνεύμα πρέπει να λειτουργήσουμε και σε διεθνές επίπεδο.

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Υφυπουργός Διεθνών Σχέσεων της Κίνας, αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία του Covid19 στην Ελλάδα, την Κίνα και τον κόσμο και συμφώνησαν ότι, μόνο με πολυμερή διεθνή συνεργασία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις σοβαρές συνέπειες της πανδημίας.
Με την ευκαιρία αυτή ο κ.Γιώργος Παπανδρέου υπενθύμισε παλαιότερη πρότασή του να μπει η δημόσια υγεία στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας του Δρόμου του Μεταξιού, όπου παίζει σημαντικό ρόλο η Ελλάδα με το λιμάνι του Πειραιά.-
Militaire News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα