Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Μήπως τα παιδιά παχαίνουν, επειδή δεν κοιμούνται;

Η έλλειψη ύπνου στα παιδιά έχει συσχετισθεί πολλάκις με σημαντικές επιπτώσεις στη συμπεριφορά τους, όπως την ελλειμματική προσοχή, την περιορισμένη ικανότητα απομνημόνευσης, αλλά και τις χαμηλές σχολικές επιδόσεις.
Τα νέα δεδομένα που φέρνουν στο φως οι νέες έρευνες, συνδέουν τις λίγες ώρες ύπνου στα παιδιά με την παιδική παχυσαρκία!
Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατη έρευνα επιστημόνων από τη Νέα Ζηλανδία συνέδεσε την παιδική παχυσαρκία με το πόσο χρόνο κοιμούνται τα παιδιά, μελετώντας παιδιά ηλικίας 3 ως 7 ετών, των οποίων ανά 6μηνο μετρούσαν το βάρος, το

ύψος και το σωματικό τους λίπος.Αντιστοίχως ο ύπνος και οι σωματικές τους δραστηριότητες μετρήθηκαν στις ηλικίες των τριών, τεσσάρων και πέντε ετών.
Το συμπέρασμα που βγήκε ήταν ότι όταν τα παιδιά κοιμούνται λιγότερο σε μικρότερες ηλικίες, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν υψηλό δείκτη μάζας σώματος στην ηλικία των επτά ετών.
Μάλιστα εξήγησαν το σχετικό αποτέλεσμα, πρώτον γιατί τα παιδιά που δεν κοιμούνται αρκετά έχουν περισσότερο χρόνο για να φάνε και δεύτερον η έλλειψη ύπνου οδηγεί στην πιθανή μεταβολή ορμονών που επηρεάζουν την όρεξη!
Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα παιδιά κάτω των 5 ετών πρέπει να κοιμούνται συνολικά 11 ώρες το 24ωρο.   mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα