Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Γιατί αλλάζει τα δεδομένα η υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου- Το δίπολο που σχηματίζεται

Κοινή είναι πλέον η πεποίθηση στη Χαριλάου Τρικούπη ότι η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλάζει τα έως τώρα δεδομένα!
Πρώτα απ΄ όλα η προεκλογική διαδικασία πολιτικοποιείται, κάτι που σε πολύ μικρό βαθμό συμβαίνει έως τώρα.
Η πρώην Επίτροπος διαθέτει το ειδικό πολιτικό βάρος που δεν διαθέτει η πλειοψηφία των συνυποψηφίων της, ακόμα ίσως και το χαρακτηριστικό της «πρωθυπουργισιμότητας» που τόσο ενδιαφέρει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που έχουν γαλουχηθεί με την συνήθεια της εξουσίας. Η ίδια έχει να αντιμετωπίσει δυο βασικές επιθέσεις που θα δεχθεί, πως είναι «δεξιά» και "έλεγε καλές κουβέντες για μεγάλο διάστημα προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη", αλλά και πως για μεγάλο διάστημα δεν συμμετείχε στην εσωκομματική ζωή του ΠΑΣΟΚ. Η ίδια θα ξεδιπλώσει την τακτική της και θα δώσει τις απαντήσεις της με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της την ερχόμενη εβδομάδα, πιστεύοντας ότι θα πείσει- κάτι που μένει να το δούμε.
Η υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου, ωστόσο, αναμένεται να δημιουργήσει δυο πόλους μέσα στο ΠΑΣΟΚ: Τον ένα θα τον εκφράζει η ίδια με την πολιτική της πλατφόρμα, αυτή που οι αντίπαλοί της επικαλούνται για να την χαρακτηρίζουν ως "δεξιά". Τον δεύτερο πόλο εκφράζει ο Δήμαρχος Αθηναίων με το «μοντέλο Δούκα- Ζαχαριάδη» που έδωσε τη νίκη στο ΠΑΣΟΚ και την λεγόμενη προοδευτική παράταξη στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας!
Αν, μάλιστα, η συμμετοχή στην ψηφοφορία είναι πολύ μεγάλη, ξεπεράσει δηλαδή τις 180-200.000 μέλη και φίλους του κόμματος, Δούκας και Διαμαντοπούλου ενδέχεται ακόμα και να είναι οι αντίπαλοι για την προεδρία στον Β΄ Γύρο. Αν η συμμετοχή κυμανθεί στις 120-140.000, τότε ο Νίκος Ανδρουλάκης αποτελεί το φαβορί, σε μεγάλη μάχη με τον Χάρη Δούκα και τον Παύλο Γερουλάνο, τον οποίο όποιος τον υποτιμήσει θα κάνει μεγάλο λάθος!
Μεγάλο ερώτημα εξακολουθεί να είναι αν θα κατέβουν τελικά υποψήφιοι όλοι όσοι το εξήγγειλαν έως σήμερα. Η υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου εκτιμάται ότι αφαιρεί μεγάλο χώρο για δυο υποψηφίους, οι οποίοι τελικά ίσως τελικά αποσύρουν την υποψηφιότητά τους.
Πριν, ωστόσο, από τις αρχές Σεπτεμβρίου η κατάσταση δεν θα έχει ξεκαθαρίσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα