Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

"Μιλήστε" στην Αστυνομία παρότρυνε τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας ο Μ.Χρυσοχοΐδης - Μεγάλη αύξηση των καταγγελιών


Στην περιοχή της Πελοποννήσου η αύξηση των καταγγελιών για οικογενειακή βία είναι μεγάλη, σε κάποιους νομούς φτάνει το 45%, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στις ανακοινώσεις που έκανε το μεσημέρι στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας, μετά τη σύσκεψη με τον δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο.
“Δυστυχώς πολλά χρόνια τώρα υπήρχαν κλειστά στόματα, κλειστές πόρτες, πίσω από τις οποίες υπήρχαν κακοποιήσεις. Σήμερα ανοίγουν στόματα και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία κάνει εξαιρετική δουλειά, ενθαρρύνει τις γυναίκες. Μιλήστε, απευθυνθείτε στην αστυνομική υπηρεσία της περιοχής σας, στο γραφείο ενδοοικογενειακής βίας του νομού σας και καταθέστε το πρόβλημά σας, είτε είναι ένα περιστατικό θερμό είτε ένα μόνιμο πρόβλημα και είναι βέβαιο ότι οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, του Γραφείου Ενδοοικογενειακής βίας της περιοχής σας, θα δώσουν λύση και θα σας παρέχουν ασφάλεια. Αυτό είναι το μήνυμά μου προς όλες τις γυναίκες, προς όλα τα θύματα” είπε ο υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης.
Επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι είναι θετικό και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες για οικογενειακή βία, γιατί δείχνει ότι τα θύματα εμπιστεύονται την αστυνομία. Πρόσθεσε ότι τα Γραφεία Ενδοοικογενειακής βίας έχουν “πάρα πολύ μεγάλη στελέχωση, πλήρη στελέχωση, οχτώ άτομα σε κάθε γραφείο. Πραγματικά έχει γίνει μια πολύ σπουδαία δουλειά. Είμαι υπερήφανος που αυτή την περίοδο η Ελληνική Αστυνομία παρέχει αυτή την υπηρεσία. Υπάρχουν safe houses, όταν χρειαστεί, για τις γυναίκες που χρειάζονται ολιγόωρη ή ολιγοήμερη φιλοξενία, αυτές και τα παιδιά τους, η οικογένειά τους, έτσι ώστε να προστατευθούν με ασφάλεια από οποιοδήποτε κίνδυνο”.    Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα