
Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr από το περιβάλλον του σχολείου το κτήριο είναι ένα παλιό ισόγειο της δεκαετίας του 1940 με αρχές του 1950 με το ταβάνι της συγκεκριμένης τάξης να είχε μαζέψει υγρασία. Μάλιστα για το πρόβλημα υπήρχε εργολαβία από τον Δήμο Φιλιατρών και τις διακοπές του Πάσχα είχαν βάλει αυτό το πλέγμα στο ταβάνι το οποίο κατέρρευσε σαν… χαρτί.
Σχετικά με το περιστατικό ο Σπύρος Μαρίνης επισήμανε στη δημοσίευσή του:
«Σήμερα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών.
Ένα ακόμα σοβαρό περιστατικό κατάρρευσης σε σχολική τάξη με κίνδυνο τη ζωή των μαθητών μας. Η απαξίωση των σχολικών υποδομών και η λογική του κόστους μέσα από την οποία αντιμετωπίζονται οι ανάγκες συντήρησης και ασφάλειας των σχολείων είναι επικίνδυνη και εγκληματική.
Αυτή είναι η «αξιολόγηση» που γίνεται κάθε μέρα στη κυβερνητική πολιτική.
Αυτά τα μεγάλα προβλήματα επιχειρεί να συγκαλύψει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας στοχοποιώντας τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές, δημόσιο και δωρεάν που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει».
Περιστατικά όπως το παραπάνω αποτελούν την νέα κανονικότητα που επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα δημόσια σχολεία της χώρας.
Περιστατικά όπως το παραπάνω αποτελούν την νέα κανονικότητα που επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα δημόσια σχολεία της χώρας.
Από κάθε άκρη της Ελλάδας οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν συμβάντα σε σχολεία που δεν έχουν γίνει αντισεισμικοί έλεγχοι εδώ και δεκαετίες, σοβάδες πέφτουν, σημειώνονται τραυματισμοί μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ ακόμα αναμένεται το πότε και ποια θα είναι τα εκατοντάδες σχολεία που θα ανακαινιστούν από το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου».
Όσο για την Υπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη δεν έχει συναντηθεί ακόμα με τις ενώσεις και τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών για το τεράστιο πρόβλημα της σχολικής στέγης… προέχει η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βαλένθια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα