Τρίτη 24 Ιουνίου 2025

Σαν σήμερα 24/6, Ένα ιδιαζόντως ειδεχθές έγκλημα στην Εκάλη που παραμένει ακόμα ανεξιχνίαστο – Μια τετραμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε


Ήταν μια μέρα σαν σήμερα, 24 Ιουνίου του 1991, όταν ανακαλύφθηκαν δολοφονημένοι άγρια τέσσερις άνθρωποι, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας: του Μιχάλη Χρυσαφίδη.
Ο 48χρονος Μιχάλης Χρυσαφίδης, η σύζυγός του Ελίζαμπεθ 43 χρόνων και οι γιοί τους Αλέξανδρος και Γιώργος 16 και 18 χρονών αντίστοιχα, είχαν βρεθεί στο σπίτι τους, στο Ψυχικό από τον ανιψιό του Μιχάλη Χρυσαφίδη, Αλέξανδρο Μακρίδη, έναν γείτονα και έναν συνεργάτη του Χρυσαφίδη. Και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας είχαν βασανιστεί πριν δολοφονηθούν. Επίσης, από το σπίτι δεν έλειπαν χρήματα ή τιμαλφή που να δικαιολογούν το κίνητρο της ληστείας.Είναι ένα από τα πλέον απεχθή εγκλήματα που έγιναν στην Ελλάδα, και που δεν εξιχνυάστηκε ποτέ. Η δολοφονία των μελών της οικογένειας Χρυσαφίδη στη βίλα τους στην Εκάλη. Οι υποψίες των Αρχών «εδειχναν» τον μπάτλερ της οικογένειας, τον 28χρονο Ταϊλανδό Πρασέρτ Σερτουασάνα, ο οποίος ενημέρωνε, μέχρι και τις 21 Ιουνίου, όποιον τηλεφωνούσε αναζητώντας τον Χρυσαφίδη και τους οικείους του, ότι η οικογένεια απουσιάζει σε διακοπές. Ο Ταϊλανδός αναχώρησε για την πατρίδα του το απόγευμα της 21ης Ιουνίου. Ήταν η ημέρα που δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Χρυσαφίδης.
Η αστυνομία εξέφρασε την υπόνοια ότι πιθανώς οι άγνωστοι που ευθύνονται για τη δολοφονία της οικογένειας ήθελαν να αποσπάσουν κάποιο μυστικό το οποίο γνώριζε ο επιχειρηματίας. Ο Μιχάλης Χρυσαφίδης ήταν γνωστός στους επιχειρηματικούς κύκλους, βιομήχανος και ιδιοκτήτης έξι εταιρειών, οι οποίες είχαν συνολικό τζίρο 600 εκατ. δραχμών ετησίως. Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο της οικίας, βρήκαν χρυσαφικά, ομόλογα και διάφορα έγγραφα, αλλά καθόλου χρήματα. Υποπτεύονταν ότι ο δράστης είχε πάρει τα χρήματα και κάποια απ’ τα κοσμήματα που φυλάσσονταν εκεί... Η αστυνομία, επίσης, ανακάλυψε χειρόγραφο σημείωμα του Χρυσαφίδη, σύμφωνα με το οποίο, στην περίπτωση που πέθαιναν όλα τα μέλη της οικογένειάς του, η περιουσία του θα πήγαινε στον ανιψιό του. Οι έρευνες δεν είχαν αποτέλεσμα και ουδέποτε θεωρήθηκε ύποπτος ο ανιψιός του Χρυσαφίδη. Οι ελληνικές αρχές ζήτησαν την έκδοση του ταϊλανδού μπάτλερ στην Ελλάδα αλλά, παρά τις επίμονες προσπάθειες, αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Οι Ταϊλανδικες Αρχές δεν ανταποκρίθηκαν θετικά ούτε και δέχτηκαν να δικάσουν στη χώρα τους τον μπάτλερ για την ομαδική σφαγή. Σήμερα, 34 χρόνια μετά, τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και τέσσερις νεκροί χωρίς ανάπαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα