Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2025

Πρόβλημα με διάνοιξη δρόμου, κατάληψη ή αδιαφορία;

Ότι στην πόλη της Καλαμάτας υπάρχουν δρόμοι και τμήματα δρόμων που δεν έχουν διανοιχθεί (και όταν η Δημοτική Αρχή τα «καταφέρνει», μόνο κορδέλες δεν κόβουν!), είναι κάτι γνωστό σε όλους.

Βέβαια, οι διαδικασίες πρέπει να κινηθούν πολύ πιο γρήγορα, γιατί βλέπουμε ακόμα και νέες πολυκατοικίες να έχουν είσοδο από χωράφια.

Πέραν των νέων πολυκατοικιών και των διανοίξεων που αναφέραμε, υπάρχουν και τμήματα δρόμων που έπρεπε να ανοίξουν εδώ και χρόνια, αφού ταλαιπωρούν τους κατοίκους.Μια τέτοια περίπτωση είναι στην οδό Σταδίου, στο τμήμα που την ενώνει με τη Νικ. Μεθώνης και την Αλεξάκη.
Στο σχέδιο της πόλης είναι δρόμος, για χρόνια οι άνθρωποι που μπορούσαν να κινηθούν, αλλά κάποιοι πλέον έχουν αποφασίσει να κάνουν κατάληψη και ουσιαστικά να κλείσουν το κομμάτι αυτό με γλάστρες και τραπεζοκαθίσματα, υποστηρίζοντας ότι ανήκουν ακόμα.

Η ταλαιπωρία για τον κόσμο είναι μεγάλη και καθημερινή, με αποκορύφωμα τους γονείς του 1ου Νηπιαγωγείου που βρίσκεται στο σημείο. Έτσι, όταν τους αφήνουν τα παιδιά, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κύκλο, λόγω της διαφοράς των υπευθύνων και από την άλλη του πείσματος κάποιου, που βέβαια δεν έχει αποζημιωθεί, έχει δικαίωμα να κάνει.

Τελικά, τι ισχύει με το συγκεκριμένο κομμάτι; Ο Δήμος έχει πληρώσει για να απαλλοτριώσει και να ανοίξει ο δρόμος; Αν όχι, ποτέ σκοπεύει να το κάνει;

Περιμένουμε μιαν απάντηση, γιατί καθημερινά ταλαιπωρούνται δεκάδες πολίτες.
Π.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα