
Ερώτηση κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, και ζητούν την προκήρυξη αναπληρωματικών εκλογών ώστε η Βουλή να έχει και πάλι 300 βουλευτές και όχι 297 μετά τη δικαστική απόφαση για έκπτωση τριών βουλευτών των Σπαρτιατών.
Συγκεκριμένα, οι Παύλος Χρηστίδης, Δημήτρης Μάντζος και Παναγιώτης Δουδωνής που συνυπογράφουν μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου ζητούν προκήρυξη εκλογών στις περιφέρειες Β’ Πειραιά, Β3 Νότιου Τομέα και Β’Θεσσαλονίκης.
Όπως εκτιμούν «αποτελεί σημαντική υποχώρηση της δημοκρατικής αρχής η λειτουργία της Βουλής των Ελλήνων με 297 βουλευτές, ως αποτέλεσμα έκπτωσης των τριών βουλευτών Σπαρτιατών βουλευτών, κατόπιν έκδοσης των σχετικών αποφάσεων 9/2025 και 10/2025 του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου».
Σημειώνουν πως «η κυβέρνηση - δια του αρμόδιου Υπουργού - εδώ και σχεδόν ένα χρόνο έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής και της υπεκφυγής, καταπατώντας κάθε έννοια λογοδοσίας, αλλά και εκθέτοντας τη χώρα μας σε διεθνείς οργανισμούς, όπως είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης».
Οι τέσσερις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν επίσης πως «η μη προκήρυξη αναπληρωματικών εκλογών στις εκλογικές περιφέρειες όπου κενώθηκε η έδρα, έρχεται σε αντίθεση με τις δημόσιες τοποθετήσεις του συνόλου σχεδόν της επιστημονικής κοινότητας των συνταγματολόγων, η οποία συνομολογεί στην υποχρέωση του Υπουργείου Εσωτερικών να προκηρύξει άμεσα αναπληρωματικές εκλογές, όπως ορίζουν οι επιταγές του Συντάγματος».
Στην βάση αυτή ζητούν από το υπουργείο Εσωτερικών «να δημοσιεύσει άμεσα το προεδρικό διάταγμα προκήρυξης αναπληρωματικών εκλογών στις εκλογικές περιφέρειες της Β' Πειραιώς, Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών και Β' Θεσσαλονίκης, βάζοντας άμεσα τέλος σε μία εκκρεμότητα που απαξιώνει καθοριστικά την κοινοβουλευτική αρχή και την αρχή της αντιπροσώπευσης». efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα