
Από την Τρίτη, η αστάθεια θα ενταθεί, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα σχηματιστούν καταιγιδοφόρα νέφη στα ορεινά και σταδιακά σε χαμηλότερες περιοχές, προκαλώντας βροχές και καταιγίδες. Αν και τα φαινόμενα θα είναι σύντομα, δεν αποκλείονται χαλαζοπτώσεις και ισχυρή κεραυνική δραστηριότητα.
Την Τετάρτη, η κακοκαιρία θα επεκταθεί στο Αιγαίο, επηρεάζοντας τις θαλάσσιες περιοχές με βροχές και καταιγίδες. Από την Πέμπτη έως το Σάββατο, προβλέπεται περαιτέρω επιδείνωση, με έντονα φαινόμενα σε μεγάλο μέρος της χώρας. Τοπικά ενδέχεται να σημειωθούν μικροπλημμύρες, ενώ η ένταση των φαινομένων –ιδίως των χαλαζοπτώσεων και των κεραυνών– θα είναι σημαντική.
Η Ελλάδα εισέρχεται σε περίοδο παρατεταμένης αστάθειας που θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το Σάββατο, με συνεχείς εναλλαγές φαινομένων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή, ενισχύοντας το αίσθημα ζέστης. Παρόμοια καιρικά μοτίβα δεν είναι ασυνήθιστα για τον Ιούνιο, αν και μετά τα μέσα του μήνα η αστάθεια συνήθως υποχωρεί.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη 19 Μαΐου
Αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και στη συνέχεια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ, ενισχυόμενοι το απόγευμα στα 6-7 μποφόρ στα νότια πελάγη. Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά, φτάνοντας τους 26 βαθμούς στα ανατολικά και τους 24-25 στις υπόλοιπες περιοχές.
Πρόγνωση για την Τετάρτη 20 Μαΐου
Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά με τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την Κρήτη. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες το μεσημέρι. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ, στα νότια έως 7. Θερμοκρασία με μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.
Πρόγνωση για την Πέμπτη 21 Μαΐου
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη το μεσημέρι. Πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ορεινά. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ, στο βόρειο Ιόνιο έως 7. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.
Πρόγνωση για την Παρασκευή 22 Μαΐου
Στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες, οι οποίες θα εξασθενήσουν ως το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ηπειρωτικά ορεινά και την Κρήτη. Άνεμοι βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ, στο Ιόνιο έως 6. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα