
Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς, «η κυβέρνηση του Ισραήλ έκανε το γενναίο βήμα και εκπλήρωσε ένα ιστορικό χρέος, αναγνωρίζοντας τη γενοκτονία που υπέστησαν οι Αρμένιοι τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Κάθε ελεύθερος άνθρωπος αναμένει πλέον και το επόμενο βήμα. Δηλαδή την αναγνώριση από το Ισραήλ και της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας. Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει αποφασιστικό ανάχωμα στα νεοοθωμανικά επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν που στρέφονται εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και του γενναίου κουρδικού λαού».
Τέλος, επισήμανε ότι «οφείλει η ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει τη συγκυρία και να μεταφέρει στην κυβέρνηση του Ισραήλ τη σθεναρή υποστήριξή της σε μια τέτοια πρωτοβουλία».
«Ιστορικό καθήκον», έλεγε η ισραηλινή κυβέρνηση για την αναγνώριση της γενοκτονίας
Σημειώνεται ότι η ισραηλινή κυβέρνηση ανέφερε πως η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων επρόκειτο για μια «ιστορική απόφαση», που εγκρίθηκε ομόφωνα, ενώ είχε προταθεί από τον υπουργό Γκίντεον Σάαρ
«Δεν είναι ποτέ πολύ αργά να κάνουμε αυτό που είναι δίκαιο (…) αποτελεί τόσο ηθικό καθήκον όσο και ιστορικό καθήκον», τόνισε ο Γκ. Σάαρ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα