Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Σαφάρι" ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή...


Στην οικονομική επιτροπή της Βουλής ξεκινά τη Δευτέρα η συζήτηση για για την νέα φορολογική κλίμακα και τα τεκμήρια διαβίωσης.

Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών έχουν μπει ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, μεγαλογιατροί του Κολωνακίου, για δεύτερη φορά τον τελευταίο χρόνο αλλά και συμβολαιογράφοι, μετά την εντολή που έδωσε ο κ. Παπακωσταντίνου στο ΣΔΟΕ να εντοπίσει όσους φοροδιαφεύγουν τους τρεις πρώτους μήνες του 2010.

Για εντατικοποίηση των ελέγχων μίλησε στην εκπομπή "Mega Σαββατοκύριακο" ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών τονίζοντας ότι θα χρησιμοποιηθούν οι τεχνικές δυνατότητες του Google προκειμένου να εντοπιστούν πισίνες, που δεν δηλώνονται.

"Ξεκινάμε από τις πισίνες και ανάλογα με τα αποτελέσματα τα οποία θα έχουμε θα δούμε που θα πάμε παραπέρα" ανέφερε ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

Την ίδια στιγμή το ΣΔΟΕ εντόπισε πολλούς συμβολαιογράφους που βρέθηκαν να δηλώνουν στην εφορία ανύπαρκτες δαπάνες για να πληρώσουν λιγότερο φόρο, ενώ 3.500 δικηγόροι δήλωσαν ετήσιο εισόδημα 7.800 ευρώ αρκετά κάτω από το αφορολόγητο που είναι 12.000 ευρώ.

Αρκετοί ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων συνέχισαν για δεύτερη φορά σε ένα χρόνο το ... σπορ της φοροδιαφυγής και είναι πλέον στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ ενώ αρκετοί πελάτες διαμαρτύρονται γιατί δεν παίρνουν κανονικές αποδείξεις στα κέντρα.

Οι ιδιοκτήτες των κέντρων διασκέδασης υποστηρίζουν ότι δίνουν κανονικά αποδείξεις. Μάλιστα ορισμένοι πελάτες ρωτούν εάν μπορούν να πάρουν κι άλλες.
πηγή: Μεγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα