Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Αναψηλάφιση της υπόθεσης υποκλοπών ....


Λεπτομερώς εξετάζονται από τους τρεις ειδικούς της Αρχής διασφάλισης απορρήτων επικοινωνιών τα δύο πορίσματα των ανακριτών που έθεσαν στο αρχείο την υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και του θανάτου του 39χρονου τεχνικού της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη. Ορατό είναι το ενδεχόμενο της ανάσυρσης της υπόθεσης από το αρχείο και της επανεξέτασής της από τις δικαστικές αρχές. Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη επήλθε με απαγχονισμό και συνιστά ανθρωποκτονία, ενώ το τελευταίο τηλεφώνημά του έγινε στην εταιρία Vodafone και συγκεκριμένα στο Κέντρο Κηφισού, χωρίς όμως να έχει εντοπιστεί το πρόσωπο με το οποίο μίλησε. Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, είχε εκμυστηρευτεί στην μνηστή του ότι ήθελε να φύγει από την εταιρεία χαρακτηρίζοντάς το θέμα "ζωής και θανάτου".
Μια ημέρα μετά το θάνατό του, στις 10 Μαρτίου 2005 ο τότε διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γ. Κορωνιάς ενημέρωσε την κυβέρνηση και τον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος ανωτάτων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων, τονίζοντας το περίεργο της "σύμπτωσης" του θανάτου του Τσαλικίδη.

Όπως προέκυψε στη συνέχεια από τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, η εγκατάσταση του παράνομου λογισμικού έγινε μέσω τηλεχειρισμού και αυτό συνεργάστηκε άριστα με 25 εκατομμύρια γραμμές του νόμιμου λογισμικού, ενώ δεν προέκυψαν ενδείξεις κατά συγκεκριμένων φυσικών προσώπων. Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα δεν παράγεται λογισμικό, αποκλείστηκαν οι τεχνικοί της Vodafone και της Ericsson Ελλάς. Στη χώρα μας η εταιρεία Ιντρακόμ είναι η μόνη που παράγει υπεργολαβικά λογισμικό σε γλώσσα PLEX.
Πηγές: ΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα