Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Τάκης Κατσίβελας

Διχογνωμία νομικών της Ν.Δ.


Τρικυμία εν κρανίω θυμίζει η κατάσταση που επικρατεί στους κόλπους της ΝΔ και σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, σχετικά με το κώλυμα εκλογιμότητας (ή όχι) του χρισμένου υποψηφίου Δημάρχου Τριφυλίας Τάκη Κατσίβελα.

Κι ενώ στην Τριφυλία καταβάλλονται προσπάθειες να διασκευαστούν οι εντυπώσεις από το σάλο που έχει ξεσπάσει και τα διάφορα σχόλια που ακούγονται, στην Αθήνα η κατάσταση, όπως μαθαίνουμε, είναι τεταμένη! Από την πρώτη στιγμή έχει ενημερωθεί ο ίδιος ο Πρόεδρος του Κόμματος ο οποίος αδυνατούσε να συνειδητοποιήσει το ατόπημα, αν όχι ολέθριο σφάλμα, που υπέπεσε ο ίδιος για να χρίσει με δική του επιλογή και απόφαση υποψήφιο Δήμαρχο τον σύζυγο της εξαδέλφης του…

Στους Νομικούς του Κόμματος υπάρχει διχογνωμία και άλλοι ισχυρίζονται πως η επαγγελματική δραστηριότητα του κ. Κατσίβελα στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων δεν εμπίπτει στα κωλύματα, ενώ άλλοι σημειώνουν πως υπάρχει κώλυμα από τη στιγμή που ο κ. Κατσίβελας περί τα 6 χρόνια είναι Συντονιστής, προΐσταται και ασκεί διοίκηση στο Κέντρο Υγείας σύμφωνα με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που του έχουν ανατεθεί.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ φέρεται σφόδρα δυσαρεστημένος από τους στενούς του συνεργάτες, που δεν έψαξαν, πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας, όλες τις πτυχές του θέματος και όλες τις παραμέτρους για ενδεχόμενο κώλυμα εκλογιμότητας, ενώ είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος για τον τρόπο αντιμετώπισης, πολιτικής, του ζητήματος με το κώλυμα που ανέκυψε, χωρίς καν να το περιμένουν!

Και για τον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος αυτού, οι εισηγήσεις συνεργατών του είναι μοιρασμένες. Κάποιοι του εισηγούνται να πάρει πάνω του το όλο θέμα, όπως άλλωστε έκανε και με την επιλογή του κ. Κατσίβελα και να το πάει «κάτω – κάτω», με κίνδυνο όμως ακόμη και να μείνει χωρίς γαλάζιο υποψήφιο και Συνδυασμό ο Δήμος Τριφυλίας στη χειρότερη των περιπτώσεων και στην καλύτερη για τη ΝΔ (αν και εφόσον εξελέγετο ο κ. Κατσίβελας) χωρίς Δήμαρχο! Κάποιοι άλλοι, πιο σοβαροί και μετρημένοι του προτείνουν άμεσα να δώσει το χρίσμα σε άλλον υποψήφιο, αποφεύγοντας δυσάρεστες εκπλήξεις και εξελίξεις σε Πρωτοδικείο ή Εκλογοδικείο και να λήξει το θέμα εδώ και τώρα, ώστε ο υποψήφιος να έχει μπροστά του ωφέλιμο χρόνο για την προεκλογική του δραστηριότητα και την κατάρτιση μάχιμου Συνδυασμού.

Μέχρι και χθες το απόγευμα, πάντως, ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν φαίνεται να είχε καταλήξει στον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος, περιμένοντας τις εισηγήσεις των Νομικών του Κόμματος. Αν και αυτές, οι τελικές εισηγήσεις, δεν είναι ταυτόσημες αλλά διαφορετικές ή διφορούμενες, τότε θα κληθεί ο ίδιος να αποφασίσει αναλαμβάνοντας, βεβαίως και την πολιτική ευθύνη της όποιας επιλογής και απόφασής του. Θα δώσει λύση δίδοντας το χρίσμα σε άλλον υποψήφιο ή θα ρισκάρει, με πολλαπλούς κινδύνους, να παίξει με την τύχη, το Πρωτοδικείο ή το Εκλογοδικείο; Τις επόμενες μέρες θα μάθουμε την απάντηση…

21 σχόλια:

  1. ΑΝΤΩΝΗ,,,,ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ,ΣΕ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ..ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντώνηηηηηηη!!!!!!!
    Τι έγινε Αντώνηηηηηηηηηηηηηηηηηη;
    Πως την πάτησες, ετσι;
    Έχει να πέσει παντόφλα!!!!!!
    δεν κατάφερε να βάλει στους ιθαγενείς αργηγό, τον άνδρα της εξαδέλφης!!!! και θέλει να κυβερνήσει!!!!! Ε΄΄΄΄΄τρομάρα του !!!! και μετά λέει για την Ντόρα!!!!!! και για οικογενειοκρατίες!!!!!!!
    Αλλά τέτοιοι είμαστε, που και λίγα θέλει να κάνει!!!! Κανονικά, έπρεπε, αστο να πάει στο διολ...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ?? ΟΧΙ ΑΝΤΩΝΗ !!!!ΕΩΣ ΕΔΩ!!! ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ!!ΜΠΡΑΒΟ Bil.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι σημαίνουν όλα αυτά;
    Ποιός ξέρει και θέλει να μας πεί;
    Έχουν βάση; είναι γεγονός; Τι ακριβώς γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τάχουν απ' εδώ, τάχουν απ' εκεί, θα τα βολέψουν πάλι!!!!!
    Απο την στιγμή που πάνω από ολα μπαίνει το συμφέρον και χάθηκε το φιλότιμο, όλα μνα τα περιμένει κανείς!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιγά την διχογνωμία!!!
    Μέγα θέμα,αν ο άντρας της ξαδέλφης.... δεν μας παρατάτε ήσυχους στην φτώχια μας!!!!!!
    Δεν πάτε να χαθείτε κωθώνια όλοι μαζί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εεεεεε!!!!! Καλά τώρα!!!!!
    Για τον άντρα της εξαδέλφης μιλάμε!
    Τι περιμένετε; να βγει αρνητική απάντηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, Ο ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΗΡΩΟΠΟΙΕΙΤΑΙ!!!!!!
    ΖΗΤΩ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ ΕΞΑΔΕΛΦΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για κοίτα που οι ζήτουλες γίνανε και ζόρικοι!!!!
    Μέχρι εχτές φίλαγαν κατουρημένες ποδιές για να πάρουν το ΧΡΙΣΜΑ και σήμερα το παίζουν...... δύσκολοι!!!!!!!!!!!!!
    Ρε που καταντήσαμε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι έχεις δίκιο! το παίζουν τάχατες..... Δον Κιχώτες!!!!
    Ρε που φτάσαμε το έτος 2010!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγω θέλω Παπαθεοδοσίου και εσεις πέστε ότι θέλετε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, μόνο ο Βασίλης μπορεί να δώσει λύση!!!!!!!
    Βασίλη μπροστά, με τσαμπουκά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΕΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΚΗ,ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ ,,,,,ΕΕΕ!!ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΑΛΚΗ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΛΕΝΕ ΧΟΝΤΡΑ ,,,ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΕΤΣΙ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι φταίει ρε παιδιά ο Ξύγκας;
    Εκτός και αν φταίει για όλα!Σαν τον Μητσοτάκη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έμαθα ότι ο Ξύγκας ορίστικε στα παιδιά του ότι δεν ενδιαφέρεται για Δήμαρχος του Δήμου Τριφυλίας αλλά μόνο για το καλό συτού του Δήμου(και του Φαρμακείου του) παζάρεψε με το Κατσίβελα την ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ.
    Και οι ΓΥΦΤΟΙ για να πουλήσουν ένα κιλό κρεμμύδια στα παιδιά τους ορκίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΓΚΕΣ ΤΕΡΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα... Τι μας νοιάζει ο Ξύγκας στην τελική. Κόλλημα με τον Ξύγκα έχετε. Αλλά καλά λένε όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται! Δεν κοιτάμε τα χάλια μας, λέω εγώ όλο οι άλλοι μας φταίνε. Ο Ξύγκας και ο Κατσίβελας και ο Δριμής και ο Τσίγγανος και όποιος άλλος εκτός από μας. Και όλα αυτά για τον Παπαθεοδοσίου, που κολλάνε; Αφού δε μπορεί να βγει βρε παιδιά, τι να πω πια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΌΛΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙς ΜΕ ΤΟΝ ΞΥΓΚΑ , ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ... ΔΗΜΟ.ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ Ή ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΣ ΑΝΤΡΙΚΙΑ Ή ΦΕΥΓΕΙΣ .ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΜΙΣΗΣΑΝ ΤΗ ΔΟΞΑ ΟΥΔΕΙΣ...
    ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΞΥΓΚΑ ΟΤΝ ΗΤΑΝ Ο ΑΛΚΗΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΡΟΠΟ.ΟΙ ΙΔΕΕς ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΕΡΕΥΟΥΝ , ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ.ΑΛΚΗ ΑΛΛΑΞΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΚΤΕΘΗΚΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΟΛΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΤΗς ΕΞΟΥΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ο βασιλης δεν βαζει,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΑΕΙ Ο ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ,ΤΩΡΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ !!ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ,ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΝΕΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΥΣΑΝΕ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΦΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕΧΡΙ 30 ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΨΙΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΗΠΩΣ ΑΛΑΞΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΨΙΦΟΦΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα