Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Το τσιγάρο βλάπτει σοβαρά την υγεία...... τα φρουτάκια όμως και ο τζόγος γενικώτερα την οφελούν!!!!!!

Μια νέα μόδα οραματίζεται η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, το smirting. Η ιδέα συνδυάζει το κόψιμο του τσιγάρου με τις ερωτικές γνωριμίες, αλλά για να κατανοήσουμε την επαναστατική πρόταση, ας πιάσουμε την ιστορία από την αρχή.

«Για το καλό μας»...

η κυβέρνηση αποφάσισε, αφού μας έκοψε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, να μας απαγορέψει και το κάπνισμα ακόμη και στα παραδοσιακά ελληνικά καφενεία, προτρέποντας ταυτόχρονα, όλους μας να πνίξουμε τα βάσανά μας, στα φρουτάκια.

«Για το καλό τους», όλοι αυτοί οι αξιοσέβαστοι απόμαχοι της δουλειάς, που πίνουν το καφεδάκι τους, στο καφενείο του χωριού ή της γειτονιάς τους, δεν θα μπορούν πλέον να καπνίσουν. Θα μπορούν να καπνίσουν μόνον έξω από το καφενείο ή αν αποφασίσουν να πιουν τον καφέ μέσα σε καζίνο!

Βλέπετε, για τους κάθε μορφής κυβερνώντες, τα φρουτάκια, η ρουλέτα και ο τζόγος, δεν προκαλούν κακό. Κακό προκαλεί το τσιγάρο, η μόνη ίσως παρηγοριά που απέμεινε στον φτωχό έλληνα που γίνεται κάθε μέρα φτωχότερος.

Έρχονται με τα θλιμμένα πρόσωπα των φιλεύσπλαχνων και λένε λόγια πολλά να μας πείσουν. «Πως το τσιγάρο προκαλεί κακό σε μας και τους γύρω μας» το γνωρίζουμε. Ξεχνούν όμως να μας πουν πόσες οικογένειες καταστράφηκαν από τον τζόγο και τα φρουτάκια που προωθούν και προβλέπουν να έρθουν τάχιστα, δεόμενοι υπέρ αυτών στο περίφημο Μνημόνιο, το κείμενο φάντασμα που υπέγραψαν ερήμην ημών και φυσικά ενεργούντες «για το καλό μας».

Έτσι λοιπόν τώρα, εγώ ο σωστός πολίτης, θα μπορώ να καρφώνω άνετα στο 1142 τον παππού που καπνίζει στο καφενείο. Εγώ, ο σωστός πολίτης δεν θα καρφώσω ποτέ τα φρουτάκια που θα κατακλύσουν τα καφενεία, διότι αυτά και επιτρέπονται και ευλογούνται από το Μνημόνιο. Αυτά δεν προκαλούν κακό; Αυτά δεν κλείνουν σπίτια; Ανόητες οι ερωτήσεις, όταν το κράτος γίνεται συνέταιρος, ο εθισμός του τζόγου μετονομάζεται σε εθνική ανάγκη.

Μας λένε: Κανένα μαγαζί εφεξής δεν θα μπορεί να έχει καπνιστήριο. Μας λένε ότι ακόμη και το καπνιστήριο της Βουλής, θα σταματήσει να λειτουργεί και ότι οι βουλευτές θα κάνουν τσιγάρο στο μπαλκόνι. Το πιστεύει κανείς; Πιστεύει κανείς πως θα δει βουλευτές να βγαίνουν στο μπαλκόνι ή στο Σύνταγμα για γρήγορες τζούρες και μετά να τρέχουν πάλι στα έδρανα; Ακόμη, πιστεύει κανείς πως θα μπορεί να καταγγείλει βουλευτή που καπνίζει εντός της Βουλής; Και πως θα γίνει αυτό, όταν απαγορεύουν την είσοδο στο Κοινοβούλιο;

Αλλά όλα γίνονται για το καλό μας… Σήμερα στην πρωινή εκπομπή του MEGA, η υπουργός Μαριλίζα Ξενγιαννακοπούλου, είπε ότι τόσο πολύ αγαπούν τους συνταξιούχους, απόδειξη τους κόβουν το τσιγάρο για να ζήσουν περισσότερο. Είπε ακόμη το αμίμητο «Προωθούμε την αμερικανική ιδέα του smirting….» «Τι είναι αυτό;…» ρώτησε ο Καμπουράκης «Λέξη σύνθετη από το smoke (καπνίζω) και το flirting (φλερτάρω), ήτοι καπνίζοντας έξω από τα μαγαζιά, σου δίνεται η ευκαιρία για φλερτ, τουτέστιν και σώζεις την υγεία σου και κάνεις γνωριμίες».

Διπλά κερδισμένοι λοιπόν. Και ευχαριστούμε την σοσιαλιστική μας κυβέρνηση που νοιάζεται τόσο πολύ, πριν από μας για μας. Ακόμη και να βρει γκόμενα ο παππούς που θα αναγκάζεται τώρα να καπνίζει έξω από το καφενείο…όλο και κάποια κοτσονάτη γιαγιά θα του παρουσιαστεί. Εμείς λοιπόν….ευτυχισμένα πλάσματα της πλέον σοσιαλιστικής κυβερνήσεως, τελειώνουμε ένα τσιγάρο και στο καφενείο μπαίνουμε πάλι. Ας μη βρέξει ποτέ το σύννεφο και ο άνεμος άπατρις ας μη σκορπίσει ποτέ το μακάριο σύννεφο που μας σκεπάζει. Ω φιλτάτη πατρίς Γραικία, εσύ που μου έδωσες του Μνημονίου τα φρουτάκια, τα χρυσά δώρα. Ας μη μου δώσει η μοίρα μου εις ξένη γη παιδεία. Είναι γλυκός ο βίος μας, όταν κάνουμε smirting εις την πατρίδα.

1 σχόλιο:

  1. Αυτή είναι μια καινούργια .....σοσιαλιστική προσέγγιση των προβλημάτων!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα