Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Μουντομπάσκετ τέλος για την εθνική Ελλάδας

Ηττήθηκε 80-72 από την Ισπανία
Επαιξε καλύτερα από τα προηγούμενα ματς, πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε και πάλι κόντρα στην Ισπανία. Η εθνική Ελλάδας ηττήθηκε με 80-72 και αποχαιρέτησε το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Οι παίκτες του Καζλάουσκας εγκλωβίστηκαν και πάλι στη ζώνη, ενώ και οι διαιτητές έπαιξαν το ρόλο τους

Είναι η χειρότερη παρουσία της εθνικής ομάδας σε Μουντομπάσκετ μετά την παρθενική συμμετοχή της, το 1986 (10η), με εξαίρεση φυσικά τη διοργάνωση του 2002 στην Ινδιανάπολη, όπου η ελληνική ομάδα δεν είχε λάβει μέρος.

Το καλό ξεκίνημα της ελληνικής ομάδας δεν είχε συνέχεια. Το 6-2 (1’50’’), έγινε γρήγορα 6-6 (2’40’’), η Ελλάδα αντέδρασε, βρίσκοντας ρυθμό καταφέρνοντας με τον Νίκο Ζήση να φτάσει στο +6 (11-17, 6’30’’) και να διατηρήσει το προβάδισμα ως το 17-19 (9’). Από εκεί και πέρα ο αγώνας πήρε χρώμα ισπανικό.

Η πολύ σκληρή άμυνα των παικτών του Σέρτζιο Σκαριόλο στα όρια του φάουλ και η ικανότητά τους να παίζουν «ψηλά», αλλά και να απειλούν με πολλούς παίκτες τόσο από τη γραμμή τριών πόντων, όσο και με σουτάκια από μέση απόσταση, άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού.

1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα