Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

BLOG! Κυνηγώντας την Πρωτιά!!!!!!!

γράφει και σχολιάζει ο Αλχημιστής

Aυτό που διαπιστώνω τελευταία, είναι ότι κάποιοι φίλοι των blogs έχουν αναλωθεί σε έναν αγώνα δρόμου για το ποιος θα το πει ή ποιος το είπε, πρώτος και ποιος δεύτερος. Αυτά για μας είναι ξένα. Όχι γιατί ενδεχομένως δεν έχουν την δική τους αξία, ούτε απο αδυναμία, αλλά γιατί νομίζουμε ότι είναι πέρα απο τους σκοπούς για τους οποίους υπάρχουμε.
Εμάς, αυτό που πραγματικά μας ενδιαφέρει είναι ο τόπος μας και η σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μας και όχι αν θα το πούμε πρώτοι ή δεύτεροι......
Μακάρι να το λέμε τελευταίοι αλλά αυτό που θα λέμε, να είναι αληθινό, πραγματικό, εμπαιριστατωμένο.
Θέλουμε να είμαστε ένα μέσο έκφρασης του μέσου πολίτη, που θα λέμε όλα όσα  λέει ή ότι θα ήθελε να πεί!!!!!!
Αυτά, γιατί δεν θέλουμε και δεν θα μπούμε, στο τρυπάκι του κυνηγητού της όποιας πρωτιάς, που έτσι και αλλοιώς για εμάς δεν έχει καμία σημασία,αλλά και τίποτα ουσιαστικό δεν προσφέρει στον, δεινά δοκιμαζόμενο, πολίτη!
Θεωρούμε a priori όλους φίλους και έτσι τους αντιμετωπίζουμε. Χαιρόμαστε με κάθε επιτυχία τους
όπως και στεναχωριόμαστε με ότι θεωρούμε ότι δεν προάγει την ποιότητα της ζωής του συμπολίτη μας!
Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι όλα τα blogs προσφέρουμε στην ενημέρωση και την προβολή των διάφορων κοινωνικών εκδηλώσεων αλλά και στην όποια μορφή, καταχρηστικής άσκησης της εξουσίας σε βάρος των πολιτών και μάλιστα των κοινωνικά αδύνατων! Γι αυτό πιστεύουμε στην χρησιμότητα του συνόλου των blogers και ευχόμαστε καθημερινά να βελτιωνόμαστε όλοι ώστε να μπορούμε ακόμα καλύτερα να κάνουμε σωστά, αυτό που θεωρούμε  δουλειά μας!!!!

9 σχόλια:

  1. Φίλε Αλχημιστή για άλλη μια φορά μας δείχνετε την ποιότητά σας και ανώτερότητά σας!!!! Θερμά συγχαρητήρια!!! Να σας δίνει δύναμη ο Θεός να συνεχίζεται έτσι ακριβώς όπως και τώρα γιατί πραγματικά έχουμε ανάγκη από ποιότητα και ανωτερότητα!!!! Και πάλι θερμά συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι μπράβο ρε Αλχημιστή ή όπως αλλιώς σε λένε μας πρήζουν εμείς το είπαμε πρώτοικαι όχι εσείς και άλλες τέτοιες μπούρδες. δεν μας φτάνει η τηλεόραση τώρα να το βλέπουμε και στο ιντερνετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου θυμίζει τα κανάλια!!!!!
    πρώτος ο αντένα....πρώτο το μέγα..... πρώτο το .......
    Και γελάει όλη η Ελλάδα μαζί τους!!!!!!!!
    Μπράβο σας!
    Μακάρι να υιοθετήσουν όλοι οι blogers την θέση αυτή!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο σε σας, μπράβο στον ΠΥΡΓΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, μπράβο σε όλους όσους εφαρμόζουν αυτή την θέση!!!!!!!
    Δείχνει αξιοπρέπεια, δείχνει σεβασμό!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο πρώην Διαχειριστής του Φιλιατρά NewsΣεπτεμβρίου 02, 2010

    Μια απορία.
    Όταν κάποιο blog πραγματικά έχει μια πρωτιά σε ένα θέμα, και για να γίνω πιο συγκεκριμένος το Κopanaki News που αποκάλυψε το κώλυμα Κατσίβελα, ΓΙΑΤΙ είναι κακό να το πούμε????????
    ΓΙΑΤΙ να μην παραδεχτούμε???????
    ΓΙΑΤΙ να το αποκρύψουμε??????????
    ΓΙΑΤΙ να το υποβαθμίσουμε όπως έκανε κάποια Μεσσηνιακή εφημερίδα (θεωρητικά πολύ μεγάλη) η οποία από κομπλεξισμό και μόνο δεν είπε κουβέντα για τον συνάδελφο (γιατί αν και πρώην blogger, συνάδελφο θα τον θεωρώ) blogger Kopanaki News.
    Ήταν κορόϊδο η άλλη εφημερίδα που ανέφερε το blog και αναφέρει πάντοτε της πηγές απο τις οποίες μπορεί να πάρει θέμα????

    Ασφαλώς και δεν είμαστε κανάλια όπως είπε κάποιος παραπάνω.
    Αλλα νομίζω ότι ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να παραδεχόμαστε και να αποδίδουμε τα εύσημα στον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ συνάδελφο blogger.

    Μην ξεχνάτε ότι:
    Το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου το αποκάλυψε το press-gr. ΕΝΑ BLOG δηλαδή.
    και πόσα ακόμα θέματα έχουν βγει από τα blogs....

    Τωρα με τον Κατσίβελα ΠΑΛΙ BLOG το αποκάλυψε και όχι κάποιο Μεσσηνιακό μέσο (κανάλι - εφημερίδα).
    Αυτός ο συνάδελφος που έβαλε τον πισινό του κάτω και το έψαξε και το έβγαλε στον αέρα αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο.
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ?????????
    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΥΠΕΡΑΝΩ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σίγουρα θεωρώ θετική εξέλιξη το γεγονός ότι άνθρωποι του χώρου, που έχουν αναλώσει μεγάλο μέρος της ζωής τους αναζητώντας την είδηση και την δυνατότητα για ελεύθερη ενημέρωση, ασχολούνται με το θέμα όπως ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ και Ο πρώην Διαχειριστής του Φιλιατρά News!!!
    Θα μπορούσε να συμφωνήσει ολικά, μερικά ή καθόλου κανείς με την θέση μας αυτή! Εμείς απλώς καταθέσαμε τα πιστεύω μας και τίποτα παραπάνω! Αναφέρουμε….. Όχι γιατί ενδεχομένως δεν έχουν την δική τους αξία, ούτε από αδυναμία, αλλά γιατί νομίζουμε ότι είναι πέρα από τους σκοπούς για τους οποίους υπάρχουμε…..
    Συνεπώς, αφού ευχαριστήσω πρώτα τους φίλους και συναδέλφους, που ασχολήθηκαν με το θέμα, θα ήθελα να πω, με πολύ αγάπη, στον πρώην Διαχειριστή του Φιλιατρά News, ότι θα ένοιωθα πολύ καλύτερα αν απουσίαζε από το σχόλιό του η τελευταία πρόταση!!!!
    Είμαι πεπεισμένος, γιατί αρκετό καιρό (πάνω από χρόνο)παρακολουθώ και ενημερώνουμε και εγώ από το πολύ έγκυρο ,μεγάλο και σπουδαίο blog Φιλιατρά News, όπως βέβαια και από τα άλλα blog, όπως το ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, και τα υπόλοιπα που καλύπτουν την περιοχή μας, ότι μάλλον από παράβλεψη, δημοσιεύτηκε η φράση και σίγουρα ο καλός συνάδελφος δεν εννοεί κάτι παραπάνω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσον αφορά το θέμα της είδησης στις σελίδες μας πιστεύω ότι όλοι συμφωνείτε ότι εμείς δεν είμαστε δημοσιογράφοι αλλά bloggers άρα δεν κυνηγάμε την είδηση. Αν όμως ψάξουμε ή τύχει να βρούμε κάποια είδηση σαν απλοί πολίτες, έχουμε χρέος να πούμε την αλήθεια να ενημερώσουμε αυτούς που μας παρακολουθούν και να δεχτούμε και απάντηση. Εγώ προσωπικά το θέμα του blogging αν είναι δόκιμος ο όρος και το γράφω σωστά, το βλέπω σαν ένα μεγάλο καφενείο που απλοί πολίτες λένε διάφορα για να κάνουν κουβέντα και να πούνε στους άλλους τα νέα τους και μέσα από αυτό βγαίνουν αλήθειες και ψέματα. Αν κάποιος πει σε αυτή την κουβέντα κάτι που είναι πολύ σημαντικό θα τον ακούσω με προσοχή και αν είναι αλήθεια θα τον χειροκροτήσω και θα τον ξανακάνω παρέα για να τον ξανακούσω. Αν πει πάλι, κάτι μικρής σημασίας και αξίας θα τον ακούσω απλά για να ενημερωθώ ή έτσι για την παρέα του. Για αυτό λέω ότι δεν είναι θέμα πρωτιάς, τουλάχιστον για εμάς που το κάνουμε σαν χόμπι. Αν όμως το κάνουμε επαγγελματικά… τότε αλλάζουν οι όροι του παιχνιδιού, εκεί δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο πρώην Διαχειριστής του Φιλιατρά NewsΣεπτεμβρίου 03, 2010

    Αγαπητέ φίλε FiliatraBlog.
    Επέτρεψε μου ένα σχόλιο στο:

    "με πολύ αγάπη, στον πρώην Διαχειριστή του Φιλιατρά News, ότι θα ένοιωθα πολύ καλύτερα αν απουσίαζε από το σχόλιό του η τελευταία πρόταση!!!!"

    ΑΣΦΑΛΩΣ και δεν υπήρχε κάτι μεμπτό για εσένα ή για τον φίλο Πύργο Τριφυλίας.
    Απεναντίας μάλιστα. Ετσι όμως διαβασα το σχόλιο σου μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι βγάζεις κάτι.... έτσι όπως το λες.
    Γι αυτό και έγραψα την τελευταία φράση, "ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΥΠΕΡΑΝΩ????????"

    Καθημερινά παρακολουθώ όλα τα blog της περιοχής μας. Και πάω και σε άλλα όπως το εξαιρετικό Μερόπη Μεσσηνίας, και άλλα.
    Ακόμα και στο παρεϊστικο -κυρίως- Κοπανακι news.
    Και αυτό προσφέρει στην περιοχή του με τον δικό του τρόπο. Όπως συμβαίνει με τον καθένα μας.
    Τωρα αν καποιος συνάδελφος blogger κανει μια πολυ καλή δουλειά θα πρέπει πρώτα να το υποστηρίξουμε εμείς. Τα "αντίπαλα" (ίσως λίγο αδόκιμος ο όρος) blog γιατί στην ουσία δεν έχουμε καμία αντιπαλότητα μεταξύ μας.

    Όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε στον τόπο μας. Ο τόπος μας χρειάζεται φωνή την ώρα που ακόμα και τα τοπικά κανάλια με εδρα την Καλαμάτα ασχολούνται με τις υπόλοιπες περιοχές της Μεσσηνίας μόνο 3 ή 4 λεπτά από την μία ώρα και τα 2-3 λεπτά απο τα 10 για τα Αθλητικά εκτός της καλαμάτας.

    Η τριφυλία χρειάζεται φωνή να αναδείξει τα προβλήματα της και θεωρώ ότι όλοι μας αυτό κοιτάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα