Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Χώρα: Οι εθελοντικές ομάδες περιφρούρησης σταμάτησαν τις επιθέσεις κατά των κατοίκων

ImageΑποτελεσματικό έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής το σχέδιο δημιουργίας εθελοντικών ομάδων περιφρούρησης στη Χώρα, του Δήμου Πύλου - Νέστορος, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση της επιτροπής για την ασφάλεια της Χώρας, που έχει αναλάβει το συντονισμό των ομάδων περιφρούρησης.
Οι πολίτες πήραν την πρωτοβουλία για την ασφάλεια και την περιουσία τους, αφού το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις σε βάρος των κατοίκων της περιοχής ήταν συχνές, τόσο τις βραδινές ώρες όσο και με το φως της ημέρας.
Από την άλλη πλευρά, το προσωπικό της Αστυνομίας είναι ελάχιστο για να μπορέσει να αστυνομεύσει με ασφάλεια όλη την περιοχή.
 Έτσι, δεν υπήρχε άλλη λύση από τη στελέχωση ομάδων από τους κατοίκους, οι οποίοι περιπολούν κάθε βράδυ από τις 10.00 έως τις 6.00 το πρωί με 10 αυτοκίνητα, στα οποία επιβαίνουν 4 άτομα, καθώς και δύο αυτοκίνητα εταιρείας ιδιωτικής φύλαξης.

Η επιτροπή
Η επιτροπή αναφέρει πως «με πρωτοβουλία φορέων και με τη συμμετοχή του Δήμου (Πύλου - Νέστορος) έχουν πραγματοποιηθεί δυο λαϊκές συνελεύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η πρώτη έγινε στις 14 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο και η δεύτερη την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στο κινηματοθέατρο REX, παρουσία του δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη.
Στην πρώτη συνάντηση αποφασίστηκε ομόφωνα η περιφρούρηση της Χώρας από ομάδες εθελοντών και ορίστηκε επιτροπή για το συντονισμό των ομάδων. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο νομού και περιφέρειας.
Από τη στιγμή που δραστηριοποιήθηκαν οι ομάδες περιφρούρησης, οι επιθέσεις σχεδόν σταμάτησαν και επικρατεί σχετική ηρεμία, παρά τη γενικότερη ανησυχία των κατοίκων για την πρωτοφανή ένταση των εγκληματικών ενεργειών.
Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου σε έκτακτη σύσκεψη αποφασίστηκε να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός και να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση οι περιφρουρήσεις.
Από την πρώτη στιγμή μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας δήλωσαν εθελοντές –ο αριθμός των οποίων συνεχώς μεγαλώνει - και ως επιτροπή οφείλουμε να εκφράσουμε τον εντυπωσιασμό μας για την προθυμία και τον ιδιαίτερο ζήλο που έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν οι συμπατριώτες μας.
Με νωπές τις μνήμες μάλιστα από τις πυρκαγιές του 2007, στις οποίες οι συμπολίτες μας ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο εθελοντισμού για την αντιμετώπισή τους, εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι όσο δύσκολα και να είναι τα χρόνια που έρχονται, έχουμε αναπτύξει την απαραίτητη κοινωνική αλληλεγγύη για να εξασφαλίσουμε την κοινωνική μας συνοχή.
Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Costa Navarino για την ενίσχυση του έργου της περιφρούρησης με την παροχή ενός αυτοκινήτου ιδιωτικής ασφάλειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα