Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Mεμί Κυπαρισσίας: «Ποδαρικό» με ληστεία σε βενζινάδικο

Image«Ποδαρικό» για τη νέα χρονιά με ληστεία έκαναν, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, τρεις κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Μεμί Κυπαρισσίας, με λεία - «μποναμά» γύρω στα 1.000 ευρώ.
Οι άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες τύπου full face και φορώντας γάντια, λίγο πριν από τις 9.30 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς μπήκαν τρέχοντας στο πρατήριο υγρών καυσίμων του Αλέξανδρου Φαραντζή και υπό την απειλή όπλων (καλάσνικοφ) απαίτησαν από τον 48χρονο ιδιοκτήτη χρήματα. Όπως είπε ο ίδιος χθες στο «Θ» μιλώντας για το θλιβερό περιστατικό που του συνέβη πρωτοχρονιάτικα, μόλις είχε βάλει καύσιμα σε πελάτη και είχε μπει στο κατάστημα, στο οποίο ήταν με τη μητέρα του.
Είχε ακουμπήσει στον πάγκο και έβλεπε ειδήσεις στην τηλεόραση. Ξαφνικά είδε να τρέχουν απέξω και να μπαίνουν μέσα τρεις άγνωστοι κουκουλοφόροι. Με προτεταμένα τα όπλα, με τα οποία τον σημάδευαν, ο ένας τον απείλησε με σπαστά ελληνικά, απαιτώντας να τους δώσει τα χρήματά του και με γρήγορες κινήσεις τον ακινητοποίησαν. Η μητέρα του, που ήταν στο βάθος του καταστήματος, βλέποντας τη σκηνή βγήκε μπροστά ανήσυχη και φοβισμένη.

Οι ληστές με την απειλή των όπλων τής φώναξαν να καθίσει πίσω και να μην κουνηθεί ή μιλήσει, όπως και έκανε η έντρομη γυναίκα. Οι δράστες χτύπησαν τον 48χρονο με την κάννη του όπλου στο χέρι, τον κλώτσησαν στο πόδι και του έδωσαν μπουνιά στο αυτί, χωρίς ιδιαίτερη δύναμη, περισσότερο για να τον φοβίσουν, σπρώχνοντάς τον μέσα από τον πάγκο, όπου και ήταν η ταμειακή μηχανή. Ο 48χρονος τούς έδωσε τα χρήματα που είχε, αλλά οι δράστες επέμεναν και ο ένας εξ αυτών ζήτησε και άλλα, αλλά ο ιδιοκτήτης τού είπε πως δεν έχει. Τελικά, οι δράστες πείσθηκαν και με τα 1.000 περίπου ευρώ των εισπράξεων ως λεία, ετράπησαν σε φυγή. Τρέχοντας πέρασαν την εθνική οδό, κατευθύνθηκαν σε χωράφι απέναντι από το πρατήριο υγρών καυσίμων, στο Κτήμα Αλεξόπουλου, και χάθηκαν στο σκοτάδι.
Όπως ανέφερε στο «Θ» ο Αλέξανδρος Φαραντζής, «όλα έγιναν πολύ γρήγορα, μέσα σε 1-2 λεπτά. Ήταν τρεις, με κουκούλες και γάντια και είχαν όπλα καλάσνικοφ, αυτά με τις γεμιστήρες. Γύρω στο 1.70, 1.75 ύψος είχαν. Μπήκαν τρέχοντας και απαίτησαν τα χρήματα. Με χτύπησαν, αλλά δε χρησιμοποίησαν ιδιαίτερη βία. Χρήματα ήθελαν. Αυτοί παρακολουθούσαν το μαγαζί από απέναντι, απ’ το χωράφι και μόλις έφυγε ένα αμάξι που του είχα βάλει βενζίνη, έτρεξαν και ήρθαν με τα καλάσνικοφ στα χέρια. “Ληστεία. Τα λεφτά”, μου λέει ο ένας. Οι άλλοι δύο, δε μιλούσαν καθόλου. Με ακινητοποίησαν και μόλις η μητέρα μου σηκώθηκε από πίσω και ήρθε προς τα εδώ, προς τον πάγκο, της φώναξε αυτός ο ληστής που μιλούσε να καθίσει πίσω και να μη μιλάει. Με χτύπησαν με το καλάσνικοφ στο χέρι, μου έδωσαν κλωτσιά στο πόδι και ο ένας μου έδωσε μπουνιά στο αυτί. Άνοιξα το συρτάρι, τους έδωσα τα χρήματα και τους είπα “αυτά είναι, δεν έχω άλλα”. Με έβρισε ο ένας, αυτός που μιλούσε και μου είπε “κι άλλα”. “Δεν έχω”, του λέω. Έψαξε το συρτάρι, αλλά δε βρήκε κάτι και έφυγαν τρέχοντας. Πέρασαν την εθνική και πήγαν στο χωράφι απέναντι, στο κτήμα του Αλεξόπουλου…».
Όπως διαπίστωσε χθες το πρωί ο 48χρονος ιδιοκτήτης του πρατηρίου, που έψαξε στο απέναντι χωράφι (το Κληροδότημα Αλεξόπουλου στο νοσοκομείο), οι άγνωστοι είχαν αφήσει εκεί αυτοκίνητο, με το οποίο και διέφυγαν στο δρόμο προς τις Ράχες, καθώς είδε πατημασιές και ίχνη από ρόδες.
Στις αστυνομικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός για το νέο κρούσμα ένοπλης ληστείας και, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις ενδείξεις αλλά και τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει, οι εκτιμήσεις συγκλίνουν πως πρόκειται για τη συμμορία των τριών κακοποιών με τις κουκούλες, που εδώ και καιρό τρομοκρατούν την περιοχή της Τριφυλίας με αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών.Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα