Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Δήμος Οιχαλίας: Διαμαρτυρίες για το κλείσιμο και του ΙΚΑ Μελιγαλά

Ένα ακόμη «χτύπημα» στην πραγματική έννοια της αποκέντρωσης ετοιμάζει το κράτος για το Δήμο Οιχαλίας, αυτή τη φορά με την αναστολή λειτουργίας της μονάδας του ΙΚΑ Μελιγαλά από την πρώτη Φεβρουαρίου.
Το γεγονός αυτό κατήγγειλε στο «Θ» ο πρώην αντιδήμαρχος του αείμνηστου Στ. Μπένου και της Ελένης Αλειφέρη, Κων. Παπαδόπουλος.
Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τη θλίψη, την οργή αλλά και τη δυσαρέσκειά του για τα όσα συμβαίνουν στο Μελιγαλά και, κατ’ επέκταση, στο Δήμο Οιχαλίας, με τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και απογύμνωση από πλευράς υπηρεσιών.
«Άρχισαν να κλείνουν όλα. Σταμάτησε το τρένο, έκλεισε η ΔΕΗ, έκλεισε ο ΟΤΕ, μετέτρεψαν το υποκατάστημα της ΑΤΕ σε θυρίδα και ίσως το 2013 να κλείσει οριστικά, έκλεισε η ΔΟΥ, ενώ συζητούν να κλείσει και το Ειρηνοδικείο Μελιγαλά, την ίδια ώρα που μειώθηκε κατά τρία άτομα ο αριθμός των υπηρετούντων στο Αστυνομικό Τμήμα. Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Γιατί να ερημώνει το κέντρο της Άνω Μεσσηνίας και γιατί ο κόσμος να υποχρεώνεται να πηγαίνει στην Καλαμάτα για να εξυπηρετηθεί;», αναρωτήθηκε.
Ο πρώην αντιδήμαρχος, εγγονός του δικηγόρου και δήμαρχου Αλκιβιάδη Παπαδόπουλου, ο οποίος άνοιξε την Πηγάδα του Μελιγαλά για να φέρει πόσιμο νερό στην περιοχή, δείχνει πως πονά τον τόπο του. Άλλωστε, έλειψε αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ και όταν επέστρεψε, επένδυσε σε αυτόν, ελπίζοντας πως θα υπάρξει ακόμη καλύτερο αύριο για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε.        
Έκκληση στους βουλευτές
Ακολούθως, απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές να συνδράμουν στην προσπάθεια να μην ερημώσει ο Μελιγαλάς. Όπως μας είπε, επικοινώνησε με τον κ. Δημ. Κουσελά, τον οποίο ενημέρωσε για τις εξελίξεις. Ο βουλευτής τον πληροφόρησε πως είχε επαφή με το διοικητή του ΙΚΑ Ροβ. Σπυρόπουλο, ο οποίος του απάντησε πως θα συζητήσουν για το θέμα μετά τις γιορτές. Επίσης, επικοινώνησε και με την κα Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία του είπε πως θα έλθει σε επαφή με το δήμαρχο Φίλιππο Μπάμη.
Και παρατήρησε: «Οι βουλευτές θα πρέπει να συστρατευτούν με τη λαϊκή βούληση και να μην έρχονται στην περιοχή μόνο για εκδηλώσεις ή για παρελάσεις. Είναι καθήκον και υποχρέωσή τους να βοηθήσουν το Δήμο και να μην ερημώσει ο Μελιγαλάς».
Στο πλαίσιο των επαφών του μίλησε και με τον περιφερειακό σύμβουλο Άγγ. Κωτσιόπουλο, ζητώντας του να μεσολαβήσει στον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά, προκειμένου να αποφευχθεί και αυτή η δυσμενής εξέλιξη, και έλαβε ως απάντηση ότι θα υπάρξει μεταξύ τους επικοινωνία.
Χρησιμοποίησε δε μια αμερικάνικη φράση: «Δε ρωτώ, αλλά κυνηγάω να κάνουν ό,τι καλύτερο για τον τόπο μας».
Ευχαριστίες στο δήμαρχο
Ευχαρίστησε ακόμη το δήμαρχο Φίλιππο Μπάμη για τις μέχρι τώρα ενέργειές του, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να αποκτήσουν πιο καθολικό χαρακτήρα από πλευράς συμμετοχής των κατοίκων και των αρχών. Όπως είπε, πριν ανασταλεί η λειτουργία της ΔΟΥ διοργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με πολύ μικρή συμμετοχή και πρόσθεσε πως θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη κινητοποίηση κι ενδεχομένως καλύτερη οργάνωση.
Ο δε κόσμος είναι αγανακτισμένος από τις συνεχόμενες αναστολές λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών. Όλοι οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι και αγανακτισμένοι από όσα συμβαίνουν, μας μετέφερε και πρόσθεσε πως με θλίψη βλέπει να σβήνουν όλα αυτά τα οποία αγωνίστηκαν να εδραιώσουν στην περιοχή οι προηγούμενοι δήμαρχοι.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

1 σχόλιο:

  1. Είναι όντως τραγική η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει συνολικά η επαρχία λόγω της ανάλγητης και καταστροφικής κυβέρνησης των τροϊκανών.
    Ειδικότερα όμως στον Μελιγαλά έχει επιδειχθεί ιδιαίτερη εύνοια και εξηγούμαι λόγω " Πηγάδας", κατά την δικτατορία ανακηρύχθηκε σε Δήμο "κατ' εξαίρεσιν" καθ' ότι δεν πληρούσε, ούτε στο ελάχιστο τις πληθυσμιακές προϋποθέσεις.
    Με τον " Καλλικράτη" δε πάλι τα " κατάφερε" παρ΄ότι μεώθηκαν οι" καποδιστριακοί" δήμοι δραματικά.
    Τελικώς όμως η ισοπεδωτική πολιτική των κυβερνώντων που δεν "ορρωδούν" μπροστά σε τίποτα
    δεν άφησαν ανέγγιχτους ούτε κι εκείνους που ως έδρες δήμων εθεωρούντο " κατοχυρωμένοι" με διασφαλισμένες τουλάχιστον τις βασικές δημόσιες υπηρεσίες.
    Εάν παρά ταύτα κοιτάξετε δίπλα σας στην πάλαι ποτέ επαρχία Τριφυλίας θα αντικρύσετε οδυνηρότερες καταστάσεις.
    Αίφνης δείτε τα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους με σχεδόν πενταπλάσιους κατοίκους από τον Μελιγαλά,δείτε ακόμα και το Κοπανάκι,ποια είναι η τύχη τους;
    Και μία συμβουλή από πείρα. Μην εναποθέσετε καμία ελπίδα συνδρομής και συμπαράστασης στους "ναι σε όλα" γλίσχρους κυβερνητικούς βουλευτές.
    Πρόκειται για τα πιο "ανίκανα και άβουλα" όντα.
    Είναι η αχρηστία προσωποποιημένη."Καλό κουράγιο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα