Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Συνέντευξη Γ.Ραγκούση στον ΡΣ Αλφα 9,89 και στον Γιάννη Πιτταρά για το πρώτο δελτίο τύπου για τα οικονομικά του ΠΑ.ΣΟ.Κ



Ο εαυτός μου δεν έχει καμία ανάγκη προστασίας ακόμα και από τον πολιτικό υπόκοσμο ο οποίος του επιτίθεται Ισχυρίζομαι ότι αν ήθελε η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να βοηθήσει τον τόπο και το πολιτικό σύστημα έπρεπε αυτή τη στιγμή να πάρει μια νομοθετική πρωτοβουλία και να θεσμοθετήσει έναν αναλυτικό έλεγχο από ανεξάρτητη επιτροπή στην οποία πλειοψηφία θα έχουν οι δικαστικοί όπως ακριβώς την είχαμε προβλέψει τον Μάιο του '11 στο Υπουργείο Εσωτερικών και να ξεκινήσει τους ελέγχους σε όλα τα κόμματα που διαχειρίστηκαν κρατικό χρήμα.
 Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί η Ν.Δ του κ. Σαμαρά; Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί η Ν.Δ του κ. Καραμανλή; Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου; Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα; Κρατικό χρήμα δεν διαχειρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα; Το κόμμα του κ. Κουβέλη , δεν διαχειρίζεται κρατικό χρήμα; Γιατί να μην ελεγχθεί ο ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη; Γιατί να μην ελεγχθεί η ΧΑ του κ.Μιχαλολιάκου; Έλεγχος σε όλα τα κόμματα, όπου βρεθεί παρανομία στον εισαγγελέα, ακόμα και αν αφορά την περίοδο του Γ. Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα και αν αφορά την οποιαδήποτε περίοδο, του οποιουδήποτε, μέσα σε οποιοδήποτε κόμμα, είναι υποχρέωση στοιχειώδης, είναι μια θεσμική, είναι μια εξυγιαντική , είναι μια δημοκρατική, βαθιά δημοκρατική διαδικασία κάθαρσης του πολιτικού συστήματος της χώρας. Τα υπόλοιπα που γίνονται μέσα στο ΠΑΣΟΚ, είναι βρώμικα εσωκομματικά παιχνίδια. 
Ο κ. Βενιζέλος καλώς ξεκίνησε τον όποιο έλεγχο ήθελε να κάνει σε όποια συγκεκριμένη περίοδο του εσωκομματικού του αντιπάλου. Είναι όμως εκτεθειμένος από τη στιγμή που μένει μόνο σε αυτήν. Έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να ζητήσει έλεγχο και επί των δικών του ημερών αλλά και επί των ημερών όλων των υπολοίπων αρχηγών των υπόλοιπων κομμάτων που διαχειρίζονται κρατικό χρήμα. Είναι προφανές γιατί τα κάνει αυτά ο κ. Βενιζέλος.Δύο είναι οι λόγοι και είναι καθαροί λόγοι.Από την άλλη επικρατεί μια πολιτικό-δημοσιογραφική ομερτά με ορισμένες εξαιρέσεις, που έχουν σχέση και με εσάς και τα μέσα που εκπροσωπείτε. 
Ο πρώτος λόγος είναι η εκδίκηση.είναι ρεβανσισμός εσωκομματικής αντιπαράθεσης. Ο δεύτερος λόγος είναι η αναζήτηση και η προσπάθεια κατασκευής ενός πολιτικού άλλοθι από τον κ. Βενιζέλο, για το γεγονός ότι στα χέρια του το ΠΑΣΟΚ, που κατά τη γνώμη μου στα χέρια του το ΠΑΣΟΚ με απόφαση του Γ.Παπανδρέου έχει περιέλθει από τον Ιούνιο του 11, και όχι από την εσωκομματική εκλογή ανάδειξής του στην ηγεσία το Μάρτιο του ΄12, από την ώρα που το ΠΑΣΟΚ πήγε στα χέρια του κ. Βενιζέλου, καταρρέει μέρα με την ημέρα.Αυτό είναι θέμα χρόνου να καταγραφεί στις όποιες επερχόμενες εκλογές / ευρωεκλογές / εθνικές / περιφερειακές, όποιες και αν γίνουν πρώτες, και ο κ. Βενιζέλος απλώς έβαλε μπροστά μια μηχανή κατασκευής προκαταβολικά ενός άλλοθι.
 Απαιτώ από τον κ. Βενιζέλο να αντιστρέψει, γιατί είναι και ανεπίτρεπτο γιατί εκπροσωπεί και το νομικό κόσμο της χώρας, Δεν μπορεί ο κ΄. Βενιζέλος να λέει ότι θα αφήνει θα δρομολογεί και θα καθοδηγεί συκοφαντικές διαρροές εναντίον του εσωκομματικού του αντιπάλου και όταν αυτός δει ή κρίνει ότι θίγεται από αυτές να προσφεύγει στη δικαιοσύνη. Εγώ απαιτώ από τον κ. Βενιζέλο ακριβώς το αντίθετο, που νομίζω ότι αποτελεί και την πεμπτουσία ενός κράτους δικαίου. Ο ίδιος ο κ.Βενιζέλος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη απέναντι στην Ελληνική κοινωνία και το κόμμα που εκπροσωπεί και όποια παρανομία του κ. Γ. Παπανδρέου ή οποιουδήποτε άλλου μέσα στο ΠΑΣΟΚ βρει, αυτός να την πάει στον εισαγγελέα.Αυτός να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Δεν ενδιαφέρεται κανείς για να αλλάξει ο τρόπος ουσιαστικά και νομοθετικά με τον οποίο τα κόμματα διαχειρίζονται τα λεφτά τους. Γιατί αν ενδιαφερόταν για κάτι τέτοιο τότε, όταν αποφάσισε να παρέμβει στο Νόμο του 2002, δηλαδή το Νόμο 3023, που ορίζει τον τρόπο με τον οποίο τα κόμματα διαχειρίζονται τα χρήματά τους, θα είχε κάνει κάτι άλλο. Θα είχε υιοθετήσει είτε το σύνολο είτε το μέρος όλων εκείνων των προβλέψεων-διατάξεων που είχαμε ετοιμάσει από το Μάιο του '11. Το σχέδιο νόμου αυτό προέβλεπε μια σειρά από 75-για να καταλάβετε τι πρόβλημα έχει η Ελλάδα με το νομικό καθεστώς που διέπει την διαχείριση των οικονομικών των κομμάτων-ριζικές αλλαγές στο Νόμο του 2002. Πρόβλεπε ανεξάρτητη επιτροπή τα μέλη της οποίας κατά πλειοψηφία θα αποτελούνταν από μέλη του δικαστικού σώματος, ανώτατους δικαστές,που θα ελέγχει τα κόμματα και που η πλειοψηφία της δεν θα αποτελείται από Βουλευτές όπως συμβαίνει μέχρι τώρα. Μέχρι τώρα.. Προέβλεπε ότι θα μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση κατά 25% προς τα κόμματα. Προέβλεπε τη δυνατότητα να μπορούν πια τα κόμματα με εταιρίες που δεν συναλλάσσονται με το δημόσιο να χρηματοδοτούν μέρος των οικονομικών τους. Προέβλεπε έλεγχο σε όλα τα κόμματα και τους βουλευτές που διαχειρίστηκαν κρατικό χρήμα από σήμερα και πηγαίνοντας πίσω μέχρι το '74, από όπου πρέπει να το πιάσει κανείς.Προέβλεπε επίσης υποχρεωτική μείωση των δαπανών των κομμάτων.
Ξέρετε ότι η μεγαλύτερη δαπάνη που κάνουν τα κόμματα προεκλογικά είναι η δαπάνη διακίνησης των ετεροδημοτών. Αυτή η χρηματοδότηση των κομμάτων διαμέσου του εισιτηρίου , από το συμβούλιο της Ευρώπης θεωρείται έμμεσος χρηματισμός του ψηφοφόρου από τα κόμματα και ένας από τους βασικούς λόγους που στις κατά έτος πολύ απογοητευτικές εκθέσεις που κάνει η διεθνής διαφάνεια για το πολιτικό χρήμα στην Ελλάδα, η Ελλάδα κατατάσσεται στα επίπεδα χωρών όπως είναι Λατινοαμερικανικές ή Αφρικανικές χώρες που το πολιτικό σύστημα είναι υπανάπτυκτο, είναι γιατί εξακολουθεί να έχει και να επιτρέπει τη διακίνηση των ετεροδημοτών. Εάν απαγορευτεί, που το προβλέπαμε το Μάιο του '11 η διακίνηση των ετεροδημοτών για να διευκολύναμε τα κόμματα να αντέξουν στην πίεση που θα ασκούσαν οι ψηφοφόροι για εισιτήρια , θα μειώνονταν κατά 50% τα προεκλογικά έξοδα των κομμάτων . Είχαμε προβλέψει ανάρτηση στο διαδίκτυο, τραπεζικοί μόνο λογαριασμοί και μέσω τραπεζών διακίνησης των εσόδων τους κ.ο.κ. Αντί όλων αυτών έγινε αλλαγή στο νόμο του 2002 τον Απρίλιο του 2012 και η μόνη αλλαγή( δηλαδή να εκταμιευτούν 3 δόσεις της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα) που έγινε δεν αφορούσε τίποτα από αυτά που σας προείπα. Το ΠΑΣΟΚ που απαξιώνεται καθημερινά από την ίδια του την ηγεσία.
 Το ΠΑΣΟΚ δεν κινδυνεύει από την διάσπαση, το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει από το διασυρμό, από την απαξίωση την καθημερινή που προκαλείται με έναν τρόπο εξωφρενικό θεσμικά αλλά και ανέντιμο πολιτικά από την ίδια του την ηγεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα