Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Σφοδρή επίθεση Μάνου κατά ΝΔ, Καραμανλή και Παυλόπουλου με βαρείς χαρακτηρισμούς στο συνέδριο της "Δράσης" που παραβρέθηκε και ο κ. Μητσοτάκης

 Σκληρή επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς έκανε σήμερα ο Στέφανος Μάνος κατά της Νέας Δημοκρατίας συνολικά και ειδικά με σαφείς αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή και του Προκόπη Παυλόπουλου. Κι όλα αυτά στο συνέδριο της "Δράσης" όπου παραβρέθηκε και ο νέος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρώην αρχηγός των "Ταύρων" κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι εγκαθίδρυσε στην χώρα "κρατική τυρρανία".  
 «Η αλήθεια είναι, και η αλήθεια πρέπει να λέγεται", είπε ο κ. Μάνος "ότι η Ν.Δ. των όψιμων χρόνων συνετέλεσε δια των κυβερνητικών στελεχών της στην εγκαθίδρυση της κρατικής τυραννίας. Θυμηθείτε τις εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις σατραπίσκων από την κυβέρνηση Καραμανλή Παυλόπουλου. Αυτούς όλους τους πληρώνουν σήμερα, οι στυμμένες λεμονόκουπες, του απομένοντος παραγωγικού τομέα της οικονομίας. Και αν δεν πληρώσουν διώκονται. Σκύβουν λοιπόν το κεφάλι και πληρώνουν".

 "Κατανοώ την δυσκολία της Νέας Δημοκρατίας να αναγνωρίσει το μοιραίο λάθος της. Αυτό όμως έγινε στο παρελθόν. Τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον τύραννο. Μόνο αυτό πρέπει να καθοδηγεί τη σκέψη μας», είπε ο Στέφανος Μάνος ο οποίος δεν έχει ξεχάσει την διαγραφή του από τον Κώστα Καραμανλή. Μάλιστα ο κ. Μάνος έφτασε στο σημείο να συγκρίνει τη σημερινή ΝΔ με την πολιτική κίνηση που ίδρυσε πριν λίγες μέρες ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης.
 "Μπορέσαμε όμως να αιμοδοτήσουμε με στελέχη και ιδέες άλλα κόμματα. Όπως η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι και πιο πρόσφατα η Επόμενη Ελλάδα του κ. Ραγκούση. Το πολιτικό μας σύστημα, δυστυχώς, απεχθάνεται τις μεταγγίσεις. Τις δέχεται ασμένως αλλά δεν τις ομολογεί.»
 Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν παρών την ώρα που ο κ. Μάνος έκανε την προκλητική αυτή επίθεση κατά της ΝΔ. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και ο εκπρόσωπός της δεν έχουν αντιδράσει κι έχουν επιλέξει τη σιωπή.

 Οι όροι Μητσοτακη για συνεργασία

  Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά το εχθρικό αυτό κλίμα για την ΝΔ, όπως διαμορφώθηκε στο συνέδριο της Δράσης" από την ομιλία του κ. Μάνου, θεώρησε ότι βρέθηκε σε ένα «οικείο περιβάλλον»,  όπως είπε χαρακτηριστικά. Και έθεσε τους όρους συνεργασίας με το κόμμα του Θ. Σκυλακάκη αλλά και με το Ποτάμι παρουσία μάλιστα του Σταύρου Θεοδωράκης.
 "Η Δράση και το Ποτάμι έχουν συμβάλει στον πολιτικό ορθολογισμό και έχουν εναντιωθεί συστηματικά στο λαϊκισμό, απ´ όπου και να προέρχεται. Αυτός είναι από μόνος του αρκετός λόγος να αισθάνομαι σήμερα πολύ οικεία που βρίσκομαι μαζί σας.»
 Αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΝΔ πέρασε στο «παρασύνθημα» βάζοντας τις βάσεις για κοινή συμπόρευση μεταξύ των τριών κομμάτων καθώς σε πολλά ζητήματα οι θέσεις τους είναι ταυτοτοσημες .
 «Σήμερα πιστεύω ότι υπάρχει πια μία ευρύτερη συμφωνία και δυνατότητα εξεύρεσης ευρύτερων συναινέσεων σε μια σειρά από πολιτικές, οι οποίες τελικά είναι προς όφελος της χώρας και φυσικά της ελληνικής οικονομίας.»
 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε να υπάρξει πολιτική συμφωνία για...
 Ιδιωτικοποιήσεις – επενδύσεις
 Άλογη φορολογικού – Μείωση συντελεστών
 Μείωση κράτους και δαπανών
 Κατάργηση συντεχνιακών προνομίων
 Συνταγματική Αναθεώρηση – ιδιωτική εκπαίδευση
Ο πρόεδρος της ΝΔ που κάθησε ανάμεσα στην Αννα Διαμαντοπούλου και τον Σταύρο Θεοδωράκη υποστήριξε στην ομιλία του ότι ο πολιτικός χρόνος για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετράει αντίστροφα.
«Μια Κυβέρνηση ετερόκλητη, στην οποία εξακολουθούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο άνθρωποι που διακατέχονται από βαθιές αριστερές ιδεοληψίες, είναι αδύνατον στην πράξη να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων. Και γι' αυτό και θα αποτύχει αυτή η Κυβέρνηση. Διότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι μέρος του προβλήματος, είναι το ίδιος το πρόβλημα το οποίο σήμερα αντιμετωπίζει η χώρα" τόνισε ο Κυριακος Μητσοτακης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα