Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Ποινική δίωξη κατά Ψυχάρη για ανακρίβειες και παραλείψεις στο πόθεν έσχες του


Κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος για ανακριβείς ή ελλιπείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» απήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη.
Κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος για ανακριβείς ή ελλιπείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» απήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, ο κ. Ψυχάρης παραπέμπεται απευθείας σε δίκη στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου. Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα, εάν το επιθυμεί, να προσφύγει κατά του κλητήριου θεσπίσματος, διατυπώνοντας τις αντιρρήσεις του επί της κατηγορίας.

Η υπόθεση απασχόλησε τη Δικαιοσύνη μετά τη διαβίβαση στην Εισαγγελία του φακέλου των δηλώσεων του κ. Ψυχάρη από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, η οποία εντόπισε ανακρίβειες
και ελλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη, των ετών 2011-2015 που αφορούν τα οικονομικά έτη 2010-2014. Ο εκδότης είχε κληθεί από την Επιτροπή να προσκομίσει συγκεκριμένα έγγραφα και παραστατικά που του ζητήθηκαν, όπως απόκτησης ή μεταβίβασης μετοχών, συμβάσεις δανείων κ.λπ., τα οποία, ωστόσο, δεν παρέδωσε με αποτέλεσμα ο φάκελός του να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία λίγες ημέρες πριν το Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα