Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Οι απάτες κι οι αυταπάτες του Αλέξη

                                                                         του Γιάννη Λοβέρδου
Ο Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση στη Βουλή την περασμένη Κυριακή είχε ισχυριστεί: «Μην μας κατηγορείτε ότι λέμε ψέματα. Ισως να ζούσαμε σε αυταπάτες». Δεν γνωρίζω αν ο πρωθυπουργός συνεχίζει να ζει με αυταπάτες. Αυτό που γνωρίζω μετά βεβαιότητας είναι ότι με αυτά που συνεχίζει να λέει, πανηγυρίζοντας για τις καταλυτικές αποφάσεις του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, συνεχίζει να λέει ψέματα και να επιχειρεί να εξαπατήσει τους Ελληνες. Δυστυχώς για τον ίδιον και την κυβέρνηση του, οι πολίτες αυτής της χώρας έφαγαν πολύ σανό τους τελευταίους μήνες. Και το αηδίασαν. Γι αυτό εις μάτην επιχειρεί να τους πείσει. Εμείς οι Ελληνες αντιλαμβανόμαστε την κρίσιμη κατάσταση στην οποίαν βρίσκεται η πατρίδα μας. Και αισθανόμαστε πλέον την μεγάλη κομπίνα που εκτυλίσσεται εις βάρος μας.
Στο χθεσινό Eurogroup ο άλλος ψευτοπαλικαράς της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, (ναι εκείνος που έλεγε ότι δεν θα δεχτεί ποτέ μείωση του αφορολόγητου
ορίου κάτω των 9000 ευρώ και θα προτιμήσει να παραιτηθεί. Για να το μειώσει στα 8500 ευρώ λίγες μέρες μετά) υποχώρησε σε όλα, άτακτα έναντι των ευρωπαίων δανειστών μας. Και το χειρότερο. Αποδέχθηκε την διαιώνιση των μνημονίων, που θα ισχύουν πλέον μέχρι να αποπληρωθεί πλήρως το χρέος, δηλαδή για 50 η και περισσότερα χρόνια στο μέλλον. Όταν εμείς σίγουρα δεν θα ζούμε.
Ας δούμε τι συμφωνήθηκε στο Eurogroup
1. Εγιναν πλήρως αποδεκτά τα προαπαιτούμενα ύψους 5,8 δις ευρώ, περισσότερα από τα αρχικά 5,4 δις ευρώ, που είχαν αρχικά συμφωνηθεί. (να θυμίσω ότι ο κ. Τσίπρας μέχρι σχετικά πρόσφατα ισχυριζόταν ότι δεν θα δεχθεί ποτέ όρους και προαπαιτούμενα).
2. Μετά τους επαχθείς νόμους, ασφαλιστικό και φορολογικό, που ψηφίστηκαν την Κυριακή, η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου αποδέχθηκε ακόμα να φέρει νέους νόμους που: α. Θα αυξάνουν τους έμμεσους φόρους στον τουρισμό, στα καύσιμα (και στο πετρελαίο, και στο ντίζελ), στον ΦΠΑ, στην κινητή τηλεφωνία, στα τυχερά παιχνίδια, στον καπνό και τα τσιγάρα, στην συνδρομητική τηλεόραση, στις συνδέσεις ιντερνετ, στο αλκοόλ, στην μπύρα, στον καφέ, β. Θα πωλούν όλα τα «κόκκινα δάνεια» στα ξένα η ημεδαπά κερδοσκοπικά funds, γ. Θα μειώνουν το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο, δ. Θα ιδρύουν πάνω από το ΤΑΙΠΕΔ, το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, που θα ελέγχεται πλήρως από τους δανειστές.
3. Δέχτηκε το 4ο Μνημόνιο-κάβα, που θα εφαρμοσθεί με τον αυτόματο κόφτη, που θα κόβει με μέτρα, που θα γίνονται μόνιμα μόλις επιβληθούν, τις δημόσιες δαπάνες κατά το ποσό που θα πέφτει έξω από το πρωτογενές πλεόνασμα, που έχει συμφωνηθεί (κι είναι για το 2018 στο 3,5% του ΑΕΠ, δηλαδή με τα σημερινά δεδομένα πάνω από 6 δις ευρώ, αδύνατον να εξασφαλιστεί όπως είναι η πορεία της οικονομίας.
4. Δεν κατόρθωσε κάτι συγκεκριμένο για το χρέος. Μόνο ευχολόγια, τα οποία θα υλοποιούνται σε βάθος χρόνου, κάθε χρονιά ανάλογα με την πορεία των μεταρρυθμίσεων, το δημοσιονομικό πλεόνασμα και την ανάπτυξη, αν υπάρχει, της οικονομίας. Ουσιαστικά με την απόφαση αυτή, η Ελλάδα θα παραμείνει υπό τον ασφυκτικό έλεγχο των δανειστών μας μέχρι να αποπληρωθεί πλήρως το χρέος μας, δηλαδή τουλάχιστον για 50 χρόνια στο μέλλον. Κι όλα αυτά με αβέβαιο ακόμα τρόπο
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επιλογή της κυβέρνησης να «μεταρρυθμίσει» την οικονομία αποκλειστικά και μόνο με τρομακτικούς φόρους κι εισφορές, θα διώξει όλο το παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας, θα αφανίσει την μεσαία τάξη και θα οδηγήσει και πάλι σε βαθιά ύφεση τους Ελληνες. Οσο κι αν ο Τσίπρας πανηγυρίζει, κι όσο κι αν ο Καμμένος το παίζει στρατάρχης και φοράει στρατιωτικές στολές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα