Για φωτογραφικές προαγωγές στους κόλπους της ΣΤΑΣΥ, της εταιρείας λειτουργίας του μετρό, του ΗΣΑΠ και του Τραμ κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).
Στο πλαίσιο αυτό καλεί την πολιτική ηγεσία, με επικεφαλής τον Χρήστο Σπίρτζη καθώς και τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ να σταματήσει "να παίζει με την νοημοσύνη μας και να μην επαναφέρει ως θέμα στο ΔΣ της εταιρίας προκηρύξεις που συναντώνται μόνο σε προσωπολατρικά καθεστώτα”.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΣΕΛΜΑ αναφέρει:
"Δυστυχώς για πολλοστή φορά γινόμαστε αποδέκτες πρακτικών, από την μεριά της πολιτικής ηγεσίας καθώς και της διοίκησης της εταιρίας, που ουδεμία σχέση έχουν με τις έννοιες της αξιοκρατίας και της δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα το τελευταίο χρονικό διάστημα εξελίσσεται μια προσπάθεια δημιουργίας σύστασης
υπηρεσίας με αρμοδιότητες που εκτελούνται ήδη από υφιστάμενο προσωπικό της ΣΤΑ.ΣΥ και το χειρότερο εξ αυτών με προκήρυξη της εν λόγω θέσης με τυπικές προϋποθέσεις κάλυψης που θεωρούνται τουλάχιστον φωτογραφικές και προκλητικές.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία καθώς και τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ να σταματήσει να παίζει με την νοημοσύνη μας και να μην επαναφέρει ως θέμα στο ΔΣ της εταιρίας προκηρύξεις που συναντώνται μόνο σε προσωπολατρικά καθεστώτα.
Δηλώνουμε σε κάθε περίπτωση ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές και θα αντιταχθούμε με κάθε δυνατό τρόπο για την προάσπιση των δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζ