Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

«Ναι» στην τροποποιημένη πρόταση αγοράς του Αγροτικού Γαργαλιάνων

Με αυξημένη πλειοψηφία η γενική συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων στην συνέλευσή της το βράδυ της Δευτέρας είπε «ναι» στην τροποποιημένη πρόταση των αγοραστών για την εξαγορά του συνεταιρισμού, η πώληση του οποίου ήδη έχει δρομολογηθεί.
Με 67 "ναι" έναντι 25 "όχι" και 3 άκυρων, προχωρά η διαδικασία της πώλησης, με τον επενδυτή την Αμερική, τον οποίο εκπροσωπεί δικηγορικό γραφείο. Αυτό που αλλάζει με τη νέα πρόταση που κατατέθηκε σε προηγούμενη γενική συνέλευση είναι ότι το τίμημα των 2 εκ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί για να πάει στα ταμεία του συνεταιρισμού προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις του -που είναι κυρίως προς τους παραγωγούς- θα δοθούν τμηματικά: το 1 εκ. με την υπογραφή των συμβολαίων σε περίπου ένα μήνα και το υπόλοιπο ποσό που είναι 769.000 ευρώ (καθώς ήδη έχουν κατατεθεί 231.000 ευρώ) σε διάστημα έξι μηνών. Οπως ήδη έχει συμφωνηθεί από την αρχή, ο επενδυτής θα αναλάβει και τις υποχρεώσεις του συνεταιρισμού προς την τράπεζα ύψους 800.000 ευρώ.
Αυτό που τονίστηκε από την πλευρά της διοίκησης του συνεταιρισμού είναι ότι ο

συνεταιρισμός με αυτή την συμφωνία είναι κατοχυρωμένος καθώς με την υπογραφή των συμβολαίων θα πρέπει να καταβληθεί το 1 εκ. Τονίστηκε μάλιστα ότι αυτό θα γίνει σε περίπου 35 ημέρες από σήμερα, καθώς 30 μέρες απαιτούνται ως περιθώριο υποβολής ένστασης κατά της απόφασης της γενικής συνέλευσης. Σημειώθηκε δε πως σε περίπτωση που στην συνέχεια ο επενδυτής δεν καταθέσει το υπόλοιπο ποσό τότε θα χάσει τα χρήματα που ήδη έχει καταθέσει.
Από την άλλη, για ακόμη μια φορά ακούστηκαν απόψεις ότι κακώς ο συνεταιρισμός πάει για πώληση και πως θα έπρεπε να βρεθεί μια λύση για την σωτηρία του εκ των έσω. Εκφράστηκαν και ενστάσεις για την φερεγγυότητα του επενδυτή με βάση όσα ακούγονται, όπως ειπώθηκε.
Τελικά το όλο ζήτημα μπήκε σε ψηφοφορία και η πλειοψηφία είπε "ναι" στη συνέχιση της διαδικασίας της πώλησης με τη νέα πρόταση.
Κ.Μπ.- eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα