Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Νεκρός ο γνωστός δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειροπουλος στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας μετά από εν ψυχρώ εκτέλεση. Πρόκειται για τον γιο του του παλαιού προέδρου του ΔΣΑ και πρώην βουλευτή της ΝΔ Νώντα Ζαφειρόπουλου και αδελφός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου.
Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές της Ασφάλειας, σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη του δικηγόρου, ο οποίος ήταν στο γραφείο, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είπε ότι είχε ραντεβού με δύο πελάτες, οι οποίοι έφτασαν γύρω στις 19.00 και χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου.
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους άνοιξε και ανέβηκαν στο γραφείο του, όπου και οι τέσσερις κάθισαν στην αίθουσα συσκέψεων.
Όπως λέει ο συνεργάτης του θύματος, οι πελάτες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, γιατί μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και φυσικά είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.
Όταν κάθισαν ο ένας από τους επισκέπτες ζήτησε από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να τους αφήσει μόνους, γι' αυτό πήγε στο διπλανό γραφείο.
Ξαφνικά άκουσε πυροβολισμούς και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί. Ο δικηγόρος ήταν νεκρός

πάνω στο τραπέζι των συσκέψεων, ενώ οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.
Ο συνεργάτης του θύματος, σοκαρισμένος ειδοποίησε την Αστυνομία.
Ο 52χρονος έχει δεχτεί πιθανότατα μία σφαίρα στην κοιλιακή χώρα και μία στο κεφάλι, αλλά αυτό θα διακριβωθεί από την νεκροψία που θα κάνει ο ιατροδικαστής που μέχρι πριν από λίγο αναμενόταν στο σημείο.
Οι αστυνομικοί συλλέγουν πληροφορίες και συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες στην περιοχή, που πιθανόν έχουν καταγράψει τους δράστες και το μέσο με το οποίο διέφυγαν, ενώ διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες τον πυροβόλησαν στο στήθος και το κεφάλι και κατόπιν έφυγαν. Οι αρχές ερευνούν παλαιότερες υποθέσεις που είχε αναλάβει ο δικηγόρος, προκειμένου να δουν αν υπάρχει κάποιος συσχετισμός. Την ίδια στιγμή, ψάχνουν τις σημειώσεις του δικηγόρο για τα ραντεβού στο γραφείο του, τις επικοινωνίες, αλλά και τις κάμερες για να διαπιστώσουν αν τα δύο άτομα που μπήκαν στο γραφείο έχουν καταγραφεί. Η ΕΛΑΣ εξετάζει ακόμη εάν το χτύπημα έχει ποινικό ή τρομοκρατικό χαρακτήρα, με το πρώτο ενδεχόμενο να συγκεντρώνει προς το παρόν τις περισσότερες πιθανότητες.
Σημειώνεται ότι μετά τη γνωστοποίηση της είδησης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, και του ζήτησε να διαλευκανθεί το συντομότερο δυνατό η υπόθεση.
Κ.Μητσοτάκης: Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία
Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλός φίλος αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter. Εξαιτίας της δολοφονίας η ΝΔ αναβάλει την προγραμματισμένη για αύριο παρουσίαση του νέου επικοινωνιακού επιτελείου της.
Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στον δικηγορικό κόσμο.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν πρώτης γραμμής δικηγόρος με παρουσία σε σημαντικές έως πολύκροτες δίκες.
Σπούδασε στο Εθνικό Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκούσε δικηγορία από το 1991.Είχε και μακρά συνδικαλιστική δράση και το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Για πρώτη φορά σύμβουλος του ΔΣΑ είχε εκλεγεί το 1996 και το 2005 είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος.
Ο 52χρονος δικηγόρος ήταν παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα