Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Μεσσηνία: Καλύτερη αστυνόμευση ζητούν στο Κοπανάκι

Εξακολουθεί να υπάρχει ανησυχία στο Κοπανάκι μετά τα γεγονότα που συνέβησαν την Κυριακή το απόγευμα με τους πυροβολισμούς σε καφενείο στην κεντρική πλατεία του χωριού, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 5 ατόμων.
Για χθες το βράδυ είχε προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου με θέμα «Συζήτηση - προτάσεις και λήψη αποφάσεων σχετικά με την ελλιπή αστυνόμευση της περιοχής μας, με αποκορύφωμα το τραγικό συμβάν της 8-10-2017». Την ίδια ώρα με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Απανταχού Κοπανακαίων τονίζει ότι το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ασφάλεια βάλλεται και αυτό ως απότοκο της οικονομικής κρίσης.
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος σημειώνει: «Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Κοπανακαίων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη, την αγωνία και τον προβληματισμό, για τα λυπηρά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες στο χωριό μας. Αποκορύφωμα όλων αυτών είναι το τραγικό συμβάν της περασμένης Κυριακής στο κέντρο του χωριού, λίγη ώρα μετά το παζάρι. Θέλουμε να εκφράσουμε τις καλύτερες ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στα θύματα και να ευχηθούμε για την άμεση

επίλυση του μείζονος αυτού προβλήματος της τοπικής κοινωνίας. Στην κατεύθυνση αυτή και κατόπιν προτροπής των μελών του συλλόγου, έχουμε αναλάβει πρωτοβουλία για την εξεύρεση πιθανών λύσεων και υποβολής προτάσεων στους αρμόδιους φορείς. Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ασφάλεια βάλλεται και αυτό ως απότοκο της οικονομικής κρίσης. Ως ενεργοί πολίτες έχουμε χρέος να ενεργούμε για το κοινό συμφέρον».
Διαμαρτυρία στην Αστυνομική Διεύθυνση
Κάλεσμα στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και σε πολίτες για παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας απηύθυνε χθες βράδυ ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, κατά τη σύσκεψη, που έγινε για την εγκληματικότητα στο Κοπανάκι. Η διαμαρτυρία θα γίνει το πρωί της Δευτέρας, χωρίς όμως να έχει ακόμα προσδιοριστεί η ώρα. Κ.Μπ.eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα