Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Κανένα ίχνος της Ντέσι και της Αντονίνα – Έρευνες στο μεγαλύτερο τμήμα του Ρεθύμνου


Κανένα ίχνος της Ντέσι και της Αντονίνα – Έρευνες στο μεγαλύτερο τμήμα του Ρεθύμνου
Κλιμακώνεται η αγωνία για τις 2 αγνοούμενες στο νομό Ρεθύμνου την 37χρονη εγκυμονούσα Ντέσι Ιλίεβα που έχει εξαφανιστεί από τις 2 Μαΐου και την Αντονίνα Ζόεβα, 38 ετών που αγνοείται από τις 11 Μαΐου. 
Η τραγική ειρωνεία είναι ότι τις δύο αυτές γυναίκες τις ενώνει η καταγωγή τους από τη Βουλγαρία και η εργασία τους στο Ρέθυμνο. Σήμερα οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώθηκαν στην υπόθεση της Αντονίνα Ζόεβα, ενώ επιλεκτικά συνεχίστηκαν οι έρευνες και η ανάκριση στο νότιο Ρέθυμνο για την τύχη της Ντέσι Ιλίεβα.
Δεν έχουν αφήσει σπίτι για σπίτι, εγκαταλελειμμένα και μη στον Κεραμέ, τα γύρω χωριά, όπως και σε όλη τη δύσβατη αυτή και απόκρημνη περιοχή στο νότιο Ρέθυμνο, που την έχουν σαρώσει με τη βοήθεια διασωστικού οχήματος της ΕΜΑΚ και ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου. 
Αστυνομία, λιμενικό, εθελοντές Σαμαρείτες έχουν κινήσει γη και ουρανό για να βρουν κάποιο ίχνος της Ντέσι Ιλίεβα, όμως μάταια. Στις έρευνες συμβάλει και πυροσβεστική υπηρεσία Ρεθύμνου, με τον διοικητή, Νίκο Λαγουδάκη, να τονίζει το πόσο δύσκολη είναι η έρευνα σε μια τόσο δυσπρόσιτη περιοχή.

Τα σώματα ασφαλείας σαρώνουν τις παραλίες στο νότιο Ρέθυμνο, του δήμου Αγίου Βασιλείου σε όλη την ακτογραμμή των 20 χιλιομέτρων από τον Πλακιά μέχρι την Αγία Γαλήνη, ψάχνοντας εναγωνίως να βρουν κάποιο ίχνος της άτυχης 37χρονης εγκυμονούσας.

Εντάθηκαν σήμερα τις έρευνες σε Ρέθυμνο και Μυλοπόταμο για τη νέα αγνοούμενη, την Αντονίνα Ζόεβα. Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, ωστόσο μεταφέρει την αγωνία των δημοτών της περιοχής για την ανεύρεση της Ντέσι Ιλίεβα για την οποία σήμερα η έρευνα και η ανάκριση συνεχίστηκε επιλεκτικά στο νότιο Ρέθυμνο.

Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της εποπτικό υλικό από τις κάμερες των καφενείων του χωριού Κεραμές, χωριό του συντρόφου της Ντέσι που αυτοκτόνησε τέσσερις μέρες μετά την εξαφάνισή της. Αυτό το υλικό ωστόσο δεν απέβη χρήσιμο στις έρευνες, αφού είχε αντικατασταθεί από υλικό νεότερων ημερών από την εξαφάνιση της Ντέσι στις 2 Μαΐου.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και για τις δύο αγνοούμενες, καλύπτοντας πλέον το μεγαλύτερο τμήμα του νομού και της πόλης του Ρεθύμνου με την ελπίδα ότι κάτι θα στρέψει την αναζήτηση στη σωστή κατεύθυνση, ώστε να βρεθούν οι άτυχες γυναίκες.
Χτυπά «κόκκινο» η αγωνία: Έρευνες για τις δύο αγνοούμενες – Η τραγική ειρωνεία για τις δύο γυναίκες που αγνοούνται στο Ρέθυμνο

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Κρήτης, καθώς την ώρα που η αγωνία για την αγνοούμενη έγκυο Ντέσι Ιλίεβα κορυφώνεται, μια νέα υπόθεση εξαφάνισης από την ευρύτερη περιοχή του νομού Ρεθύμνου συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Μετά την εξαφάνιση της 37χρονης Ιλίεβα, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται από τις 2 Μαΐου, τα τελευταία 24ωρα ένας άνδρας από τη Συρία δήλωσε στην Αστυνομία την εξαφάνιση της συντρόφου του…

Πρόκειται για την 38χρονη Αντονίνα Ζόεβα, η οποία – όπως και η Ιλίεβα – είναι βουλγαρικής εθνικότητας. Εκτός, ωστόσο, από τη βουλγαρική καταγωγή των δύο εξαφανισμένων γυναικών, οι δύο αυτές υποθέσεις έχουν και άλλες ομοιότητες: Αμφότερες οι αγνοούμενες εξαφανίστηκαν από την ευρύτερη περιοχή του νομού Ρεθύμνου, ενώ σημειώνεται ότι είναι – σχεδόν – συνομήλικες!

Τα ίχνη της Αντονίνα Ζόεβα, η οποία είναι μητέρα ενός μικρού κοριτσιού, χάθηκαν την περασμένη Παρασκευή από το Χουμέρι Μυλοποτάμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την ημέρα η 38χρονη Βουλγάρα είχε κανονίσει να πάει για μπάνιο στη θάλασσα μαζί με δύο φίλες της.

Εντούτοις, η Ζόεβα δεν εμφανίστηκε ποτέ, με αποτέλεσμα οι φίλες της να ανησυχήσουν… Οι τελευταίες αναζήτησαν την 38χρονη, καλώντας τη στο κινητό της τηλέφωνο. Εις μάτην, καθώς το κινητό της Ζόεβα ήταν απενεργοποιημένο… Η δήλωση εξαφάνισής της στην Αστυνομία έγινε προχθές Δευτέρα από τον σύντροφό της.

Σημειώνεται ότι για την εξαφάνισή της έχει ενημερωθεί και η Πρεσβεία της Βουλγαρίας.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την Ντέσι

Την ώρα που οι Αρχές “πονοκεφαλιάζουν” προσπαθώντας να βρουν λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης της Αντονίνα Ζόεβα, οι έρευνες για τον εντοπισμό της 37χρονης συμπατριώτισσάς της, Ντέσι Ιλίεβα, παρέμεναν – μέχρι χθες το βράδυ – άκαρπες. Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς δύο εβδομάδες από την τελευταία φορά που εθεάθη η 37χρονη έγκυος.

Τα ίχνη της Ντέσι Ιλίεβα χάθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Μαΐου. Εκείνη την ημέρα, η 37χρονη αγνοούμενη είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τη μητέρα της αλλά και μια φίλη της. Συγκεκριμένα, η Ντέσι τις είχε ενημερώσει ότι θα πήγαινε με τον σύντροφό της σε ταβέρνα σε δάσος. Τέσσερα 24ωρα μετά την εξαφάνιση της Ντέσι Ιλίεβα, ο φίλος της και πατέρας του παιδιού που κυοφορεί έβαλε τέλος στη ζωή του.

Το τραγικό αυτό περιστατικό έμελλε να “πυροδοτήσει” νέες εξελίξεις στην υπόθεση. Η μητέρα της Ντέσι, η οποία έφτασε εσπευσμένα στην Κρήτη από τη Βουλγαρία, αλλά και φίλες της αγνοούμενης 37χρονης υποστήριξαν προ ημερών, στην εκπομπή “Φως στο τούνελ” ότι ο σύντροφός της – ο οποίος δεν ήθελε η Ντέσι να κρατήσει το παιδί τους – της έκανε κακό, πριν προβεί ο ίδιος στο απονενοημένο διάβημα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα πάντα με την εν λόγω εκπομπή, όταν η μητέρα της 37χρονης εγκύου πληροφορήθηκε ότι ο σύντροφος της κόρης της αυτοκτόνησε, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν ότι εκείνος την είχε σκοτώσει.

Εξάλλου, η μητέρα της Ντέσι ανέφερε ακόμη ότι η κόρη της την είχε επισκεφτεί πριν λίγο καιρό στη Βουλγαρία, ζητώντας τη συμβουλή της αναφορικά με την εγκυμοσύνη της. Συγκεκριμένα, η 37χρονη φέρεται να είπε στη μητέρα της ότι ήθελε όσο τίποτα άλλο να κρατήσει το μωρό, ωστόσο ήταν προβληματισμένη από το ότι ο σύντροφός της ήταν κάθετα αντίθετος σε αυτό το ενδεχόμενο.

«Περίμενε κοριτσάκι. Της είπα να το κρατήσει κι εμείς θα τη βοηθούσαμε…», δήλωσε η μητέρα της, προσθέτοντας με δάκρυα στα μάτια «μόνο να ζει, τίποτα άλλο δε θέλω, να ζει…».

Το χωριό Κεραμές

Η πλατεία στον Κεραμέ

Ο δρόμος από Δρύμισκο προς Πρέβελη

Η παραλία Λίγκρες προς δυτικά

Η παραλία Λίγκρες προς ανατολικά
                                          Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at CreteDoc | mail@cretedoc.gr | Website
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα