Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

"Μίλησε" ο καταγραφέας του Mirage 2000-5 - Τι σκότωσε τον Γιώργο Μπαλταδώρο

Τι λένε Γάλλοι εμπειρογνώμονες -Το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου
Σε παραίσθηση του χειριστή οφείλεται όπως όλα δείχνουν, η συντριβή του μοιραίου Mirage 2000-5, το οποίο στις αρχές Απριλίου κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου, οδηγώντας στον θάνατο τον Σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο.
Ο καταγραφέας του μοιραίου αεροσκάφους βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες στα χέρια Γάλλων εμπειρογνομώνων. Από την έρευνα που έγινε, οι Γάλλοι ειδικοί έκαναν ήδη τις πρώτες αναφορές για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας.
Σύμφωνα με το militaire.gr, οι Γάλλοι «διάβασαν» τον καταγραφέα πτήσης του Mirage2000-5 και επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις που έκαναν επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας για τα αίτια της πτώσης του.
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία, «δείχνουν» ότι η πτώση προκλήθηκε από παραίσθηση του χειριστή. Μάλιστα έως τώρα έχουν αποκλείσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο τεχνικής βλάβης στο μαχητικό.

Οι έρευνες είναι κοντά στην ολοκλήρωσή τους ενώ έχει αποκλειστεί και ένα ακόμα ενδεχόμενο, αυτό της υποταξίας, που κάποιοι είχαν αφήσει ανοιχτό στην Πολεμική Αεροπορία, υποστηρίζοντας πως μπορεί να είχε προκληθεί ίσως από κάποια τεχνική δυσλειτουργία σε συνδυασμό με το μεγάλο ύψος στο οποίο είχαν πετάξει για πολύ ώρα τα δύο Mirage 2000-5 την ημέρα της πτώσης.
Το πόρισμα αναμένεται σύντομα και θα είναι απόρρητο. Η μόνη που μπορεί να ΄χει πρόσβαση στα στοιχεία της διερεύνησης θα είναι η χήρα του Γιώργου Μπαλταδώρου. Τουλάχιστον αυτή ήταν η δέσμευση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, στην συνάντηση που είχε μαζί της αμέσως μετά από την κηδεία του Σμηναγού.
TO XΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΟΥ MIRAGE
O Γιώργος Μπαλταδώρος έχασε τη ζωή του στις 12 Απριλίου όταν επιστρέφοντας από επιχείρηση αναχαίτισης το Mirage 2000-5 στο οποίο επέβαινε συνετρίβη στο θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Σκύρου, λίγο πριν την προσγείωσή του.
Στην περιοχή επικρατούσε άπνοια, θολούρα κα υγρασία. Δύο με τρία λεπτά πριν τα αεροσκάφη φτάσουν στη Σκύρο, έγινε το κακό. Ο Σμηναγός Νο1 προσπαθούσε μέσα από τη θολούρα να βρει ένα άνοιγμα για να προσγειωθεί. Ο Σμηναγός Νο2 ήταν πολύ κοντά του και ευτυχώς δεν παρασύρθηκε από τη βουτιά θανάτου του Νο1.
Πηγή: militaire.gr/Φώτο InTime/
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα