Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Καλαμάτα: Μήνυμα μαθητών για την μετακίνηση των ΑΜΕΑ στην πόλη

Μία πρωτότυπη ιδέα με φυλλάδια υλοποίησαν μαθητές και δάσκαλοι του 6ου Δημοτικού Καλαμάτας για την ευαισθητοποίηση των πολιτών όσον αφορά την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ και τη μετακίνηση μέσα στην πόλη. Εναυσμα αυτής της προσπάθειας αποτέλεσε μαθήτρια του σχολείου η οποία αντιμετωπίζει κινητικές δυσκολίες.
Ετσι, αφού έγινε συζήτηση μεταξύ μαθητών και δασκάλων αποφασίστηκε να βγουν στην περιοχή της Ράχης και όχι μόνο - και να δουν από κοντά τα προβλήματα που δημιουργούνται για τα άτομα με αναπηρία. Οι συμμετέχοντες μάζεψαν φωτογραφίες δικές τους και από το διαδίκτυο - από την Καλαμάτα και μόνο, είδαν ποιες δυσκολίες υπάρχουν σχετικά με την προσβασιμότητα στη Ράχη (δρόμοι, πλατεία, πάρκο).

Στη συνέχεια πήραν μέρος στο πρόγραμμα "Μπες στη θέση μου", στο οποίο οι μαθητές χρησιμοποίησαν οι ίδιοι αμαξίδια, που τους τα παρείχε η Επιτροπή Εθελοντισμού Δήμου Καλαμάτας. Επίσης ενημερώθηκαν πάνω στο θέμα της τυφλότητας, ενώ είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το σχολείο έχει και Τμήμα Ενταξης Κωφών – Βαρηκόων.
Τυπώθηκαν συνολικά 1.000 φυλλάδια ,τα οποία μοιράστηκαν από τους ίδιους τους μαθητές προχτές. Τα παιδιά είχαν κοντά τους, τους Ευανθία Μπουρνιά (μαθήτρια), Γιώργο Λαζαρίδη (Σύλλογος “Διαφορο-ζώ”) και Γιάννη Χαραλαμπόπουλο (Σωματείο Τυφλών). Η διανομή έγινε σε διάφορους κεντρικούς δρόμους της πόλης, σε καταστήματα, αλλά και ... σε αυτοκίνητα τα οποία είχαν παρκάρει παράνομα πάνω σε θέσεις ΑΜΕΑ.
Γιούλα Σαρδέλη
πηγή:ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα