Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Η διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών στην Πύλο

Η διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών στην ΠύλοΗ διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών πραγματοποιείται στο Δήμο Πύλου - Νέστορος σήμερα Πέμπτη 24 και αύριο Παρασκευή 25 Μαΐου.
Το συνέδριο, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα “Great Hall” της Costa Navarino και στο οποίο συμμετέχουν 150 δήμαρχοι και περιφερειάρχες από 25 χώρες της Ευρώπης και την Ελλάδα, έχει θέμα: “Το ελαιόλαδο ως βάση της μεσογειακής διατροφής και πολύτιμος σύμμαχος της υγείας”.
Την Πέμπτη το απόγευμα, εξάλλου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Πύλο έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν αύριο Πέμπτη 24 Μαΐου στις 9 το πρωί, με εισηγήσεις του Νίκου Χιωτάκη (EL/EPP), μέλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και του Ossi Martikainen (ALDE/FI), πρόεδρου της επιτροπής ΝΑΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.
Στη συνέχεια θα απευθύνουν χαιρετισμό οι: Δημήτρης Καφαντάρης, δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Α' αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Παναγιώτης Κατσίβελας, δήμαρχος Τριφυλίας, Πέτρος Τατούλης, περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Γιώργος Πατούλης (ΕL/EPP), δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.
Στις 10 το πρωί θα ξεκινήσει η 1η συνεδρία με θέμα "Τομέας ελαιολάδου - προκλήσεις και προοπτικές" και συντονίστρια την Birgitta Sacredeus (SV/EPP), μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Βαγγέλης Αποστόλου, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Θα μιλήσουν επίσης οι:

- Luca Zaia: (IT/ECR), Πρόεδρος της περιφέρειας του Βένετο, μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.
- Laurent Mercier, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΓΔ AGRI, G4 - Μονάδα για τις αροτραίες καλλιέργειες και το ελαιόλαδο.
- Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, μέλος του Εργαστηρίου Οργανοληπτικής Αξιολόγησης του ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου), παραγωγός (Οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου).
- Ξενοφών Κάππας, γενικός διευθυντής του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη»
(Μεσσηνία και ποιοτικό ελαιόλαδο, μια αιώνια αγάπη).
Στις 11.20 θα ξεκινήσει η 2η συνεδρία με θέμα "Το ελαιόλαδο ως βασικό στοιχείο μιας υγιεινής και βιώσιμης διατροφής" και συντονιστή τον Karsten Uno Petersen (DK/PES), μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.
Θα μιλήσουν οι:
- Δρ. Αντωνία Τριχοπούλου, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας
(Υγεία, πολιτισμός και βιώσιμο περιβάλλον: το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής).
- Thierry Giordano, Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τη Διατροφή και τη Γεωργία (FAO).
- Μερόπη Κοντογιάννη, επίκουρη καθηγήτρια με αντικείμενο «Κλινική
Διατροφή», Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων Διαιτολόγων (EFAD).
- Δρ. Δημήτρης Μανιατάκης, Πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος (Η πολιτιστική διάσταση της μεσογειακής διατροφής και οι αναπτυξιακές της προοπτικές).
Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη θα εκπροσωπήσει στο συνέδριο ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης.
Την Παρασκευή 25 Μαΐου οι εργασίες της διάσκεψης της επιτροπής ΝΑΤ θα ξεκινήσουν στις 9.30 το πρωί.
πηγή ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα